Pakistanlı iş adamları Nevşehir'den kükürt ve makine alacak

Türkiye'ye gelen 39 kişiden oluşan Pakistanlı iş adamı heyeti, Nevşehir'de çeşitli incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pakistanlı iş adamları, Nevşehir'den kükürt ve BİMS makinesi ithal edecek.

Nevşehir'de Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından ağırlanan Pakistanlı iş adamları, iş gezileri ve ziyaretlerin yanısıra Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini de ziyaret etti.

Aralarında inşaat, emlak, sağlık, gıda, tarım gibi sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarının bulunduğu Pakistan heyeti, Nevşehirli iş adamları ile biraraya geldi. Dernek üyesi olan iş adamları ve sanayicilerle buluşan Pakistanlı konuklar, tarımdan inşaata geniş bir alanda karşılıklı yatırım ve ticaret işbirliği konularını görüştü.

Konuk heyete, GESİAD Başkanı iş adamı İrfan Avşar tarafından dernek çalışmaları, il ve ülke ekonomisi konularında geniş bilgi aktarıldı. Avşar, Pakistan'dan gelen grubun inşaat, emlak, sağlık sektörü, gıda, tarım gibi sektörlerden oluştuğunu ve üyelerine bu programı, 1 hafta önceden bilgi vererek organize ettiklerini söyledi. Avşar, bu tür organizasyonlarla üyelerinin yurt dışı pazarına, ürünlerini illerinden çıkmadan satmaya başladıklarını dile getirdi.

PAKTÜRK Genel Sekreteri Taner Koçyiğit de Nevşehirli iş adamı ve sanayicilere Pakistan ekonomisi ve gelen heyet üyeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Pakistan'ın 180 milyon nüfuslu büyük bir devlet olduğunu kaydeden Koçyiğit, şöyle konuştu: ?Ülke, alt ve üst gelir seviyesinde yaşayan insanlardan oluşuyor. Ülke nüfusunun yüzde 30'unu oluşturan 55 milyon civarındaki insan üst gelir seviyesinde bulunuyor. Bunların satın alma gücü çok yüksek. Lüks tüketime çok önem veriyorlar ve hemen hemen bütün ihtiyaçlarını Amerika ve Çin'den karşılıyorlar. Ülkede tarım, otomotiv, inşaat, el halıları gibi alanlarda büyük ihtiyaç bulunuyor. Ülke teknoloji ve yetişmiş teknik eleman sıkıntısını çok fazla yaşıyor. Heyet üyeleri içerisinde ülkenin en büyük el halısı ihracatçısı ve inşaat firması sahipleri, tarım işi ile uğraşan dev firmaların sahip ve yöneticileri de bulunuyor. Ülkede büyük imkanlar bulunuyor. Bunları değerlendirmeniz kendiniz, şehriniz ve ülkemiz adına büyük getirileri olacaktır. Aynı zamanda Pakistan'a da büyük katkıları olacaktır.?

Pakistan Lahor Eyaleti Başbakanı Tarım Danışmanı ve Pakistan kafilesi sorumlusu Şevket Ali ise konuşmasında, Türkiye ile Pakistan arasındaki dış ticaret hacminin 2011 yılı itibariyle 1 milyar dolar olduğunu, bu rakamın önümüzdeki dönemlerde artırılmasını hedeflediklerini vurguladı. Ali, Pakistan'da kaliteli pamuk, tekstil hammaddeleri ve işçiliğin de ucuz olduğunu belirtti.

Yapılan görüşmeler sonrasında ,GESİAD üyelerinden Çevrükler Makine ürettiği BİMS makineleri, Özersoylar Tarım Ürünleri yetkilileri kükürt satma konusunda, Pakistan Lahor Eyaleti Başbakanı Tarım Danışmanı ve Pakistan kafilesi sorumlusu Şevket Ali ile görüşerek, ürünlerini Pakistan pazarına satma imkânı buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber