Gazipaşa'da ishal şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı düştü

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, akut bağırsak rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvuranların sayısında azalma oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne geçen yılın haziran ayında 169 kişi başvururken, sayı bu senenin aynı döneminde 163 oldu.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilçedeki sahilde denize girdikten sonra ishal şikayetiyle devlet hastanesine başvuranların sayısında artış olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Selinus sahilinde, yerinde yapılan denetim ve incelemelerde; köpük, renkli madde, yağ tabakası ve fosseptik atığı gibi denizi kirleten maddelere rastlanmadığını belirten Kaymakam Pamuk, Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne akut bağırsak rahatsızlığı nedeniyle başvuranların sayısında ise azalma olduğunu duyurdu.

Haziran 2011'de hastanelerine 173 kişinin başvurduğunu, bu yılın haziran ayında ise rakamın 163 kişi olduğunu kaydeden Pamuk, ?Bir önceki yıla göre düşüş olduğu gibi bu istatistiki bilgilerden de görüleceği üzere, ishal rahatsızlıklarında herhangi bir artış veya olağan dışı bir durum söz konusu olmamıştır.? dedi.

Gazipaşa'da 10 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Taşkesildi, Muz Denizi, Kısa Mendirek Ucu, İskele, Kızılin, Hal Limanı plajları ile Bıçkıcı-Delice Deresi arasında her 15 günde bir deniz suyu numuneleri alındığı bilgisini paylaşan Pamuk, bunların analizlerinin Alanya Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda yapıldığını bildirildi.

Gazipaşa'da denize girilen yerlerden, son olarak 21 Haziran günü numune alındığı, yapılan analiz sonucunda herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını kaydeden Pamuk, vatandaşlara gönül rahatlığıyla denize girebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber