Cezasını okul boyayarak çekiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 14:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Tarsus Cezaevi'nde yatan hükümlü, cezasını Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında okulları boyayarak çekiyor.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir'le Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunarak, çalışmalara katılan hükümlü Yusri Altın'la (35) sohbet etti.

Güldibi, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yasanın şartlarına uyan ve aralarında kaçak elektrik kullanan hükümlülerin de bulunduğu kişilerin cezalarının son kısmını kamu kurum ve kuruluşlarında çalışarak tamamladıklarını söyledi.

Bu uygulamayla hükümlülerin kamu hizmetinde çalıştırılarak ıslah edilmesinin amaçlandığını ifade eden Güldibi, ''Şimdiye kadar bu yasadan yararlanıp da cezasını tamamlayanların arasından sadece bir kişi yeniden suç işleyip tekrar cezaevine girdi. Diğerleri iş sahibi olup yasalara saygılı birer vatandaş olarak hayatlarını sürdürüyor'' dedi.

Piyasaya sahte para sürme suçundan hükümlü Altın'ın cezasının kalan bölümünü okul boyama işi yaparak çektiğini ifade eden Güldibi, ''Yusri Altın yaz tatili nedeniyle boyanma ihtiyacı bulunan Mehmet Akif Ersoy, Yunus Emre, Fatih Sultan Mehmet ve Kerim Çeliktaş ilköğretim okullarının boyama çalışmalarına katılarak bakım ve onarım yapıyor'' diye konuştu.

Altın da boyacılıktan anladığını, okulun duvarlarını titizlikle boyadığını belirterek, ''Devletimiz sağ olsun, cezamın son döneminde beni bazı okulların boyanmasında görevlendirdi. Demir parmaklıklar ardında yatmak yerine hiç değilse hayırlı bir iş yapmak mutluluk verici'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber