İlk yardım eğitimi alan belediye personeline sertifikaları verildi

Ankara'nın Çubuk Belediyesi'nde görevli personele yönelik olarak düzenlenen temel ilk yardım eğitim kurslarını tamamlayanlara sertifika verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından belediye personellerine yönelik iş sağlığı, iş güvenliğini sağlamak ve ilk yardım bilincini arttırmak yaygınlaştırmak amacıyla temel ilk yardım kursu verildi.

Belediye İşyeri Hekimi Dr. Ersin Aslantürk tarafından verilen ve 16 saat süren eğitimi tamamlayan personele ilk yardım kimlik kartları ve sertifikaları törenle dağıtıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kursa katılan personelin Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınava tabi tutulduğunu ve başarılı olanlara sertifikalarının verildiğini söyledi. Personele yönelik sürekli eğitim verdiklerini ve bu tür eğitimleri devamlı suret ile yenilediklerini belirten Özden, bu tür kursların personelin bilgilerini ve pratiklerini daha da geliştirdiğini kaydetti.

İlk etapta sahada çalışan ve diğer personellere ilk yardım konusunda destek verebilecek 10 kişiye sertifikalarının verildiğini ifade eden Başkan Özden, "Göreve geldiğimiz günden bu tarafa personelin her türlü eğitimine destek veriyoruz. Başta insan sağlığına yönelik eğitimler bizim önceliğimizdir. Çünkü her şey insan içindir. Bu nedenle eğitimler konusunda belediyemizin en başarılı birimlerinden birisi de Sağlık İşleri Müdürlüğümüzdür. Eğitimlere katılan personelimize ve eğitmenlerini tebrik ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber