Etimesgut'a devlet hastanesi

Etimesgut'ta yapımı Danıştay tarafından durdurulan iş merkezi binası, eğitim ve araştırma hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı'na tahsis edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etimesgut Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyeye ait kaba inşaatı tamamlanmış Eti-Park İş Merkezi'nin akıbetinin belli olduğu bildirildi.

Geçmiş yönetim döneminde başlanan inşaatın yapımının, "haksız paylaşım ve kamu zararı" nedeniyle Danıştay tarafından durdurulduğu anlatılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün, 30 Mayıs 2012 tarihli yazıyla "ilçenin modern bir sağlık tesisine kavuşturulması ve bölgenin sağlıktaki acil ihtiyacının karşılanması" için binayı belediyeden talep ettiği belirtildi.

Açıklamada, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in, devrin gerçekleşmesi için başkanlığa yetki verilmesi talebinin Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildiği kaydedildi.

Bu gelişmelerin ardından da 12 bin metrekarelik Eti-Park İş Merkezi inşaatının Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmesine ilişkin protokolün, Etimesgut Belediye Başkanı Demirel ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun tarafından 15 Haziran'da imzalandığı ifade edildi.

Demirel, protokolü, "İş merkezini 'halkın ve belediyenin yararına en iyi nasıl hizmete dönüştürürüz' diye mücadele verdik ve kazanan ilçemiz, halkımız oldu" sözleriyle değerlendirdi.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Fazilet Özer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber