Bahar şenliğinde sünnet çocukları kıyasıya yarıştı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Huzur Derneği'nin her yıl haziran ayında düzenlediği ?Bahar Şenliği ve Sünnet Şöleninin 6. 'sı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sünnet olan 27 çocuk yarışmalarda kıyasıya mücadele etti.

Bahar Şenliği ve Sünnet Şöleni Midilli Park'ta gerçekleştirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı yumurta ve çuval yarışında ise çocuklar yumurtayı düşürmemek için büyük çaba gösterdi. Çuval yarışında ise yere düşen çocuklar ayağa kalkarak yarışa kaldıkları yerden devam etti. Çocukların heyecanına ortak olan anne ve babalarda yarışmaya katılan çocuklarına destek verdi. Son olarak düzenlenen yoğurt yarışında çocuklar yoğurt içinde ki parayı bulmak için adeta birbirleriyle savaştı. Uzun süren yarışma sonrasında para bulunamayınca yarışma komitesi tarafından tüm yarışmacılar birinci ilan edildi.

Ereğli Huzur Derneği Başkanı Ramazan Adıyaman, ?Karadeniz Ereğli ve Köyleri Huzur Derneği'nin geleneksel bahar şenliklerinin 6.'sını yapmak üzere şu anda buradayız. Gördüğünüz üzere bizi biz yapan değerleri yeniden burada yaşamak köylülerimizi ve halkımızı bir araya getirip kaynaştırmak unutulmuş bu değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak adına değişik oyunlarımızla beraber bir sünnet şöleni yapmaktayız. Şu anda 30 a yakın çocuğumuz sünnet oldu. Elbiselerini giydiler. Onlarla birlikte bayram havası içerisinde sünnet düğünü yapıyoruz. Hem de köylerimiz arasında dayanışma kaynaşma birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla buradayız. Tüm köylerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber