O polislere rapor veren doktor için soruşturma açılabilir

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 08:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sokak ortasında Ahmet Koca isimli vatandaşa dayak atan polislere 5 gün iş göremez raporu veren doktor hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Fatih'te polislerin darp ettiği Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, polislere darp raporu veren doktor hakkında soruşturma açılacağını söyledi. Konuyla ilgili şikayette bulunduklarını belirten Bolaç, savcılığın gerekli görmesi halinde dava açılabileceğini dile getirdi. Polislerin darp ettiği Ahmet Koca'nın hukuk mücadelesi sürüyor. Koca'nın avukatı Efkan Bolaç, savcıya yardımcı olmak için olay yerine gelerek güvenlik kamerası görüntüsü araştırdı.

Doktor hakkında dava açılabilir

Olayın medyaya yansımasının ardından İstanbul Valiliği 7 polisi açığa almıştı. Polislerin de darp edildiklerini öne sürerek Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor aldıkları ifade edildi. İddiaya göre 5 günlük rapor alan polislerin şikayetçi olduğu, Ahmet Koca hakkında ?görevli polise mukavemet ve hakaret'ten soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Polislere rapor veren doktor ile dayak mağduru Koca'ya rapor veren doktorun aynı kişi olabileceğini belirten Avukat Bolaç, ?Raporun 5 günlük olduğu belli değil. Rapor adli tabibe gitmiş, dosyanın içinde değil. Raporu Haseki Hastanesi'nden almışlar, dosyayı göremedim, şikayetçi olduk, onun hakkında da soruşturma açılacak? diye konuştu. Doktor hakkında dava açılabileceğini ifade eden Bolaç, ?Raporu veren doktor yüksek olasılıkla aynı kişi, Orhan B. diye bir doktor. Ahmet'e ?gözde morluk var' diyor. Çağlayan'daki adli tabip çok daha fazla bulguyu rapor etti? dedi.

Polis gözetiminde rapor yazımı

Güvenlik güçlerinin rapor düzenlenirken içeri alınmaması gerektiğini anlatan Avukat Efkan Bolaç, bu kuralın ihlal edildiğini ifade ederek, ?Kural olarak adli tabip güvenlik güçlerinden hiçbirini içeri almaması gerekir. Haseki'de güvenlik güçleri içerdeyken rapor düzenlenmiş. Şikayette bulunduk. Kasımpaşa Askeri Hastanesi ile ilgili de işlem yapılıyor? ifadelerini kullandı. Öte yandan, polislerin aldığı rapor ile birlikte mağdur Ahmet Koca'dan şikayetçi olduğunu dile getiren Efkan Bolaç, ?Polisler şikayetçi olmuşlar ama görüntü olması bizi kurtaracak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber