Yetki sorunu çözülerek rafting için 10 milyon turistin gelmesi sağlanacak

Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park'a rafting yapmaya her yıl bir milyon turist geldiğini belirten yetkililer, yetki sorunu aşılması halinde bunun birkaç yılda on milyon turiste çıkabileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bölgede turizmi çeşitlendirmede en ayrıcalıklı yerin Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı olduğunu bildirdi. Bölgede turizmin çeşitlenmesi ve su sporlarının aktif hale gelmesi için öncelikle 'mülkiyet ve yetki sorununun' çözülmesi gerektiğini belirten Kaymakam Bulgurlu, mülkiyet ve bakanlıklar arası yetki sorununun aşılmasıyla 17 kilometrelik su sporları parkur alanında rafting yapımının 10 kat artacağına inandıklarını söyledi.

Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı içinde Selge Antik Kent'in bulunduğunu belirten Bulgurlu, mülkiyet sorunu çözülmediği için bölgedeki köylerin sıkıntı yaşadığını kaydetti. Bölgenin yıllık 10 milyon turist ağırlama kapasitesi bulunduğunu belirten Bulgurlu, mülkiyet sorunu ve yetki karmaşası nedeniyle bunun bir milyonla sınırlı kaldığını söyledi. Antalya'ya tatile gelen yabancı ve yerli turistlerin su ve doğa sporları için tek ayrıcalıklı yerin Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı olduğunu altını çizen Bulgurlu, mülkiyet ve yetki karmaşasını kısa sürede çözerek bir kaç yıl içinde bölgeye gelen turist sayısını 10 katına çıkarmak istediklerini kaydetti.

Bulgurlu, şunları söyledi: "Bölge parkurunda 40 sporu işletmecisi var. Uzun yıllardır süre gelen yetki ve mülkiyet sorunu nedeniyle rafting su sporu istenilen ölçüye getirilememiş. Bunu aşmak için ilk önce proje hazırladık. Hazırladığımız Köprülü Kanyon Milli Park Turizmi Geliştirme Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul gördü. Mülkiyet sorunu çözülür çözülmez bölgede bulunan köylülerin alternatif turizme katkısı büyük olacak. Aynı zamanda bölge ekonomisine katkı sağlayacak. Bölgenin su sporları potansiyeli çok yüksek. Bir milyon turist düşük bir rakam. Biz bunu kısa sürede 10 milyona çıkaracağız. Rafting sporunun marka değerini yükselterek aranan destinasyon olmasını sağlayacağız. Rafting sporu yapımında dünyada en iyi su sporunun yapıldığı tek yer Köprülü Kanyon. Rusya'dan sırf bu sporu yapmak için Antalya'ya gelen Rus turistler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber