Yeşilyurt MYO, üniversite-sanayi işbirliğini geliştirecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO)'nda incelemelerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, okulun nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacağını ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştireceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun OSB'de bulunaun ve bu yıl eğitim öğretime başlayan Yeşilyurt Demir Çelik MYO'ya ziyarette bulunan Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, okul müdürü Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu'ndan bilgiler aldı. Okulun birimlerini de gezen Demir, "İşadamlarımız kalifiye ve nitelikli eleman arıyor fakat bulamıyor. Bunların sebepleri arasında verilen eğitimlerin yetersizliği de yer aılıyor. İşte Yeşilyurt Demir Çelik MYO tam bu ihtiyacı düşünülerek planlanmış. Binayı yapıp OMÜ'ye bağışlayan Cemal Yeşilyurt'a teşekkür ediyorum. Bu model Türkiye'ye örnek olacaktır. Türkiye'nin kalkınmasında eğitim olmazsa olmazdır. Bunun için eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır." dedi.

Okul müdürü Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu ise hedeflerinin eğitim öğretim süresince ileri düzey teknolojik imkanların kullanıldığı, üniversite ve sanayi işbirliğinin ön planda tutulduğu nitelikli ara elemanlar yetiştirmek olduğunu belirtti. Dervişoğlu, "Çağdaş mesleki eğitimin gerektirdiği birikime sahip, bilimsel yönü güçlü ve analiz yapabilen elemanlar yetiştirme konusunda markalaşmış, yetiştirdiği elemanları iş dünyası tarafından tercih edilen, sürdürülebilir eğitim sistemine sahip, yeniliklere açık, katılımcı, ulusal düzeyde rekabet edebilir, lider bir yüksek okul olmayı arzuluyoruz. İleride çok daha yeniliklere imzalar atacağız." şeklinde konuştu.

Ziyarette AK Parti İl Teşkilat Başkanı Muhittin Aslan, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Aydın Karmil, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber