İzmir, ekonomi bürokratlarını ağırlayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Bülent Ecevit ve ekonomi kurmaylarını İzmir'e davet etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki ihracat getirici eylemler projesi, Bakanlar Kurulu'nda onaylandıktan sonra hayata geçecek. Buna paralel olarak kurulacak olan sağlık serbest bölgeleri de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz arasında istişare edilerek Bakanlar Kurulu'na sevk edilecek. Bu kapsamda ilk aşamada aralarında İzmir'in de olduğu birkaç ilde sağlık serbest bölgeleri kurulması düşünülüyor. Sağlık serbest bölgeleri ile yakından ilgilenen AK Parti Milletvekili ve Stratejik Sağlık Grubu Raportörü Rifat Sait, konunun temelinde yer alan Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Bülent Ecevit ve ekibiyle Ankara'da görüşerek bilgi aldı. Müsteşar Ecevit ve ekibini İzmir'e davet eden Sait, bu konuda olumlu cevap aldı. Ekonomi bürokratları, vekilin daveti üzerine önümüzdeki günlerde İzmir'e gelip, sağlık serbest bölgeleri ve yeni ihracat teşvik projelerini anlatacak.

Konu hakkında bilgi veren İzmir Milletvekili Sait, "İzmir'e sağlık serbest bölgesi kurulmasını istiyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu İzmir'e önemli bir ekonomik getiri sağlayacak. Ayrıca EXPO 2020 adayı olan İzmir'in bu konudaki teması da 'herkes için sağlık'tır. Böylece bir taşla iki kuş vurmak istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber