Yakutiye Belediyesi sosyal merkez kursiyerleri çalışmalarını sergiledi

Erzurum Yakutiye Belediyesi'nin, Dadaşköy ve Dumlu mahallelerindeki sosyal merkezlerde verdiği meslek edindirme kurslarına katılan 200 kursiyer, yıl sonu sergisi açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye ek hizmet binasında açılan sergiye katılan Belediye Başkanı Ali Korkut, sosyal merkezlerin toplumun ihtiyacı olan meslek edinme ve sosyalleşme fırsatı sağladığını belirtti. Belediye Başkanı Ali Korkut, ?Belediyecilik yalnızca kaldırım ve yol yapmakla olmuyor. Öyle genç kızlarımız ve kadınlarımız var ki, kurslarımız ile hayata tutunuyor. Toplumun altın bilezik dediği beceriler kazanıyor. Onları dört duvar arasından çıkarıp, üretime kazandıran kursların tüm masrafları belediyemiz tarafından karşılanıyor. Kursiyerler ayrıca ürettiklerini satabiliyor. Sipariş usulüyle üretim yapılan kurslar, kursiyerlerin de yüzünü güldürüyor." dedi.

KURSİYERLERİN ÇALIŞMALARI GÖZ KAMAŞTIRDI

200 kursiyerin diplomasını aldığı kurslarda farklılıklarıyla öne çıkanlar göz kamaştırdı. Kursların en dikkat çeken ismi 48 yaşında bir anne oldu. 28 yaşındaki özürlü kızının özenle bakımını yürüten iki çocuk annesi Zernişan Aydoğan, kurslarda öğrendiklerini özgün tasarımlara yansıtmış. Keçe çalışması yapan Aydoğan'ın çanta, sepet, halı, paspas, peçetelik, takı kutusu, telefon, gözlük kılıfı, havlu, ekmek sepeti ve halısı ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.

Yöresel kıyafetler içerisindeki üniversite mezunu Aslı İşcan (23)'ın çalışmaları da beğeni topladı. İşletme okuduğunu, kurslara hobi olarak katıldığını belirten İşcan, "Bunlar 2,5 aylık bir sürenin eseri. Hobi olarak yapıyorum. Kültürümüze dair bir şeyler üretmek çok hoşuma gidiyor.? dedi.

Nurdan Örak ve Aysel Lök de katıldıkları kurslarda özel tasarımlı nevresimler yapmış. Yaptıkları çalışmalarla ilgili yoğun sipariş aldıklarını dile getiren genç kızlar, hedeflerinin gelecekte ev ekonomilerine katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber