Ağlı'da esrarengiz balığın ?semender' olduğu tespit edildi

Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından Ağlı Kalesi'nde bir gölette yaşayan balıklar incelendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Soner Bilen, yaptığı açıklamada, Ağlı Kalesi'ndeki küçük su kuyusundaki canlıların buraya nasıl geldiğini bilmediklerini belirterek, nadir görülen ?semender' balığı olduğunu söyledi.

Dünyanın her yerinde yayılım gösteren semenderlerin göl, nehir, gölet, yosunlu kayalıklar ve nemli ortamlarda yaşadıklarını ifade eden Bilen, ?Akciğer solunumu yapar. Hayatının tamamını karada geçirebildiği gibi suda da geçirebilir. Üremek için mutlaka suya girer. Yavruları solungaç solunum yapar. Büyüdükçe metamorfoz geçirip akciğerleri oluşur. Bununla birlikte daha çok deri solunumu yaparlar. Ülkemizde birçok yerde dağılım göstermişlerdir? dedi.

Ağlı ilçesinde yaşayan vatandaşlar ise, zamanla defineciler tarafından zarar gören ve etrafı oyulan göletin koruma altına alınmasını istedi.

RENKLİ BALIKLAR İLGİ ÇEKİYOR

Kastamonu'nun Devrekani ilçesindeki Balıklıgöl'de renkli balıklar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Nejdet Gültepe, göldeki balıkların sazangiller familyasına ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bu balıkların göle birileri tarafından atıldığını, göle adapte olmalarının ardından çoğaldıklarını tahmin ettiklerini belirten Gültepe, ?Bu durum, Kastamonu'da süs balıkçılığı dahil her türlü balıkçılığın yapılabileceğinin göstergesidir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber