Karadenizliler, Kaz Dağları'ndaki yayla şenliğinde buluştu

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde yaşayan Karadenizli vatandaşlar, Kaz Dağlarında geleneksel olarak düzenledikleri yayla şenliklerine bir yenisini daha ekledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edremit Körfezi'ndeki tüm Karadenizliler Dernekleri öncülüğünde düzenlenen 10. Karadeniz Yayla Şenliği, sabah saatlerinde yaklaşık 3 bin kişi ve protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kaz Dağlarının Hanlar mevkiindeki Talim Alanı mesire yerinde düzenlenen şenliğe; bölgedeki kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, güvenlik güçlerinin komutan ve amirleri, oda, dernek ve Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri ve çok sayıda yerel ve ulusal medya kuruluşunun görevlileri de katıldı.

Karadeniz'in ünlü ses sanatçıları, kemençe ve tulum sanatçılarının sahne aldığı yayla şenliklerinde akşam saatlerine kadar Karadenizli vatandaşlar horon tepti. Yüzlerce vatandaşın ise birkaç gün önceden şenlik alanına gelerek çadır kurdukları göze çarptı. Mangallar ateşinde çaylarını demleyen vatandaşlar, Kaz Dağlarının oksijeni ve doğal güzelliği karşısında söyleyecek söz bulamadıklarını belirtti. Yöresel halk oyunları ekiplerinin folklor gösterileri büyük alkış aldı. Şenlik programı kapsamında çeşitli yarışmalar da düzenlenirken, vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Şenlik akşam saatlerine kadar devam ederken, alanın güvenliğini ise jandarma ekipleri üstlendi.

Organizasyon komitesi, hiçbir fedakarlıktan kaçılmadan organize edilen şenliklerin istedikleri gibi gerçekleştiğini söyleyerek destekçilerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber