Adrenalin tutkunları yamaç paraşütünde buluşuyor

Hatay'ın Payas Beldesinde başlatılan yamaç paraşütü kurslarında, vatandaşlar uçmanın keyfini çıkarıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sportif faaliyetlere olan ilgi de artıyor. Hatay'ın Payas Beldesinde başlatılan yamaç paraşütü kurslarında, vatandaşlar uçmanın keyfini çıkarıyor.

Akdeniz'de havaların ısınmaya başlamasıyla kimi vatandaş kendini deniz ve plajlara, kimileri gökyüzüne bırakıyor. Uçuş meraklılarının ilgi gösterdikleri yamaç paraşütü, hava araçları içerisinde en hafifi. Kolay taşınabilir olması sayesinde, yolu olmayan tepelerden kalkış yapılabiliyor. Bu spor dalında özel kalkış ve iniş pisti gerekmiyor. Paraşüt, rüzgâr gibi doğal kaldırıcı kuvvetleri sayesinde saatlerce havada kalabiliyor ve kilometrelerce mesafe kat ediyor.

Dünyada en yaygın ve hızlı gelişen havacılık sporu olarak görülen yamaç paraşütünü, sağlık sorunu bulunmayan herkes yapabiliyor. Gökyüzünde uçma hazzını yaşamak isteyen vatandaşlar, Dörtyol'a bağlı Payas Belediyesi'nin başlattığı yamaç paraşütü kurslarına büyük ilgi gösteriyor. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın öncülük ettiği Spor Havacılık Branşı Yamaç Paraşütü kursları havacılığa meraklı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Uzman eğitimci Yılmaz Verim tarafından verilen kurslar, 2 teorik ve 1 uygulamalı eğitim olarak 3 ders halinde devam ediyor. Kursa katılan sporseverlere belediye konferans salonunda teorik bilgiler veriliyor. İki aşamada gerçekleşen eğitimde, vatandaşlar yamaç paraşütünde yapılması gerekenleri öğreniyor. Yeterince bilgiye sahip olan sporseverler, daha sonra uygulamalı eğitime tabi tutuluyor. Eğitimci Yılmaz Verim, kursiyerlere paraşütü kullanmayı uygulamalı olarak anlatıyor. 18-55 yaş arası sağlık problemi bulunmayan vatandaşların katıldığı paraşüt kurslarında hava meraklısı vatandaşlar, adrenalin dolu dakikalar geçiriyor.

Yamaç paraşütünün, dışarıdan bakıldığında tehlikeli görüldüğünü söyleyen Uzman Eğitimci Yılmaz Verim, kurallara uyulması halinde tehlikenin ortadan kalkacağını ifade ediyor. Paraşütle uçmanın, insana ayrı bir duygu kazandırdığını anlatan Verim, adrenalin yaşamak isteyen herkesi kurslara davet ediyor.

Belediye Başkanı Bekir Altan da kurdukları yamaç paraşütü takımının Tokat'ta düzenlenen Türkiye şampiyonasında dördüncü olduğunu vurguladı. Başkan Altan, ??Biz spora ve sporcuya her zaman desteğimizi sürdürüyoruz. İnsanların en tabii hakkı spor yapmak. Payas'taki ev hanımlarını her hafta araçlarla alarak spor kurslarına götürüyoruz. Bayan, erkek fark etmiyor ve biz halkımızı spora çağırıyoruz. Başlattığımız yamaç paraşütü kursları büyük ilgi görüyor. Erzin, Dörtyol, İskenderun çevresinden çok sayıda vatandaş katılıyor. Burada yüksekte adrenalini yaşamak oldukça zevk verici. Biz herkesi havada kuş misali süzülmeye davet ediyoruz.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber