Mogan, yüzme şenliğine evsahipliği yaptı

Ankara Gölbaşı Belediyesi'nin düzenlediği 9. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği kapsamında Mogan Gölü'nde, 1. Mogan Açık Su Yüzme Maratonu gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Yüzme Federasyonu kurallarına göre düzenlenen maratona çeşitli yaş gruplarında 3'ü bayan, 14 yüzücü katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi yanındaki taş iskeleden başlayan maratonda startı, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı verdi. Başkan Odabaşı, maratonu bitiren yüzücüleri Sahil Park'ta karşıladı ve tek tek tebrik etti. Başkan Odabaşı, katılan sporculara başarılar dilerken, başta Türkiye Yüzme Federasyonu Ankara Temsilcisi Dağıstan Şenoğlu olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Maraton, Atatürk Sahil Parkı Mogan Aile Çay Bahçesi önünde tamamlandı. 15 yüzme hakeminin de görev aldığı maratonda, genç bayanlardan milli yüzücüler Göksu Hınçal birinci, Günal Şenocak ikinci oldu. 26-39 yaşta Gülhanım Karataş birincilik kürsüsüne çıktı.

Erkeklerde 14-25 yaş grubunda birinci Hüseyin Akgöz, ikinci Cafer Akgöz oldu. 40-55 yaş kategorisinde ise Ercüment Kartar birinci, Timuçin Yarkın ikinci, Bilal Akgöz üçüncülüğü elde etti. 56-66 yaş kategorisinde Ahmet Tekkanat ve Emin Güler birinci ve ikinci olurken, 70 yaş kategorisinde Haluk Cangökçe birinciliği elde ederken, büyük alkış aldı.

Bu arada, maratonda 62 yaşındaki Muammer Akgöz, maratona kardeşi, oğlu, torunu ve yeğenleri ile birlikte katılırken, üç neslin bir arada yarışması dikkat çekti. Dede Muammer Akgöz, sporcu bir aile olarak insanlara örnek olmak adına yarıştıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber