Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve ailelerinin ağlaması kime yarar sağlar?

Haber Giriş : 09 Temmuz 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aslında hiç kimseye. Peki Milli Eğitim Bakanlığı bu çocuklara nakilleri zorlaştırarak aslında ne yapmak istiyor? Bunu belki milli eğitim bakanımıza sormamız gerekir.

Ama belki prensip, belki de verilen karardan dönmeme düşüncesi.iyi ama insanlar ağlıyor, aileler perişan, bölünmüş durumda. Neden kimse çözüm üretmek istemiyor. Bu ailelerin hukuk yolunu seçmesi mi isteniyor. Vatandaşın devletiyle mahkemelik olması kime yarar sağlarki. Aslında bunu bakanlık bilmiyor mu? Ohalde bu kara inat neden?

Bir diğer konuda bu yönetmelik aralık 2004 tarihinde yayınlamasına rağmen neden bu tarihten önceki öğrencileri kapsıyor. Bakanımız her yeniliği açıklaken bundan sonraki öğrenciler için geçerlidir, diyor. Ohalde bu yönetmelik neden tüm öğrencileri kapsıyor..

Anneler ağlıyor, çocuklar ağlıyor, aileler perişan..hiç kimseninsesi çıkmıyor..

Anadolu lisesi öğrencileriyle aileleri sayın başbakanımızdan yardım bekliyor. Zira ah edenin ahı yerde kalmaz. Milli eğitim bakanlığına tepkiler artarak devam ediyor. Devam edecektir de. Bu tepki demokratik ülkelerde yapılan tüm şekillerde devam edecektir.

Anadolu lisesi öğrencilerini lütfen ağlatmayın. Çözümleri onlarca var aslında. Ama bakanlık şu ana kadar çözüm adına hiç bir görüntü sergilemedi.. İnsanlar bakanlıktan müjdeli haber bekliyor. Zira eğitim öğretim hakkının engellenmesi suçtur. Bu milli eğitim bakanı bile olsa..

Haber Gönder yoluyla haberi yazan: oguz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber