Şehit köy korucusu Hüsamettin Kandemir, son yolculuğuna uğurlandı

Bitlis-Diyarbakır karayolunun 30'uncu kilometresindeki Buzlupınar mevkiinde cenaze götürdükleri sırada saldırıya uğrayarak ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden köy korucusu Hüsamettin Kandemir için Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı İhsan Çanak, bu vatan için canını seve seve verenlerin kanının yerde kalmayacağını söyledi. Binbaşı Çanak, ?21 Haziran günü PKK terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan gönüllü köy korucusu Hüsamettin Kandemir'in aziz kanı bayrağımızın rengine karışmıştır. Kandemir'in sevgili ailesi Hüsamettin Kandemir yaşarken sizin kardeşiniz, ağabeyiniz, babanız iken, şehit düştükten sonra bu vatanın bir şehidi olarak hepimizin yüreğinde yaşayacaktır. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.? dedi.

Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından okunan duaların sonrasında şehit cenazesi askerler tarafından omuzlarda kısa bir süre taşınarak cenaze aracına konuldu. Kandemir'in cenazesi daha sonra merkeze bağlı Tanrıyar köyündeki şehitlik mezarlığında toprağa verildi.

Kandemir'in, 43 yaşında, evli ve 9 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber