Camdan yaptığı biblolarla Denizli horozu ve alageyikleri tanıtıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tanıtım kartlı cam şişe ustası, camdan yaptığı Denizli horozu, Van kedisi, deniz kaplumbağası ve Antalya alageyiklerini yerli ve yabancı turistlere tanıtıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çöpe atılmış cam şişeleri ateşte eriterek şekil veren cam ustası Ercan Zeytinci, yaptığı cam biblolarla yerli ve yabancı turistlere Türkiye'nin değeri ve nesli tükenmekte olan hayvan türlerini tanıttığını söyledi.

Alkol şişesi kırıklarından yaptığı camdan Denizli horozu, Alageyik, Van kedisi ve deniz kaplumbağalarına turist çocuklarının ilgi gösterdiğini belirten Ercan Zeytinci, yaptığı cam sanatı eserleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Türkiye'de ender bulunan ve nesli tükenmekte olan hayvan türlerinin tanıtımını yaptığını kaydetti.

Zeytinci, Manavgat Şelalesi'nde bulunan atölyesinde yaptığı cam çalışmaları hakkında Avrupalı, Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Baltık ve İskandinav turistlere Almanca, İngilizce ve Rusça bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Yaptığı camdan hayvan figürlerini işlemesine göre tanesini 10 ile 15 lira arasında sattığını belirten Zeytinci, Avrupalı turistlerin çocuklarının camdan Denizli horozuna anne ve babaları ise genelde dünyada sadece Antalya Düzlerçamı ve Termessos Antik Kent bölgesinde yaşayan halk arasında Benekli, Yağmurca ismi ile bilinen Alageyikleri satın aldığını kaydetti. Zeytinci, "25 yıldır cam sanatıyla uğraşıyorum. Çöpe atılmış cam kırıklarından yaptığım hayvan figürleriyle ülkemize yaşayan hayvan türlerinin tanıtımını yapıyoruz. Bilindiği üzere dünyada safkan Alageyik sadece Antalya Düzlerçamı'nda yetişiyor. Denizli horozunun bir dakikalık ötüşüyle dünyanın en nadir hayvanları arasında yer alıyor. Zaten Van kedisi ismi ile Van'a özgü bir hayvan türü. Caretta caretta deniz kaplumbağaları ise dünyada Yunanistan'dan sonra en fazla ürüme alanı ülkemiz." dedi.

Turistlere tanıtımları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gönderdiği tanıtım kartıyla yaptığını belirten Zeytinci, kendisini gönüllü kültür elçisi olarak gördüğünü ve ülke tanıtımına katkı sağladığı için manen huzurlu olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber