Vali Şentürk, soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (YOSB)'nde yapılmakta olan soğuk hava deposunda incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şentürk, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Yozgat İl Özel İdaresi ortaklığında yapılan ve çoğunluğu Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen soğuk hava deposu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Açıkgöz, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Erdoğan Öztürk ve teknik elemanların hazır bulunduğu inceleme sonrası açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, soğuk hava deposunun fiziki ve genel durumu hakkında bilgi verdi.

Vali Şentürk, "Soğuk hava deposu tesislerinin yüzde 99'u tamamlanmış durumda. Bu projenin ihale bedeli olan 622 bin 096 Türk Lirasının 455 bin 131 Türk Lirasını Orta Anadolu Kalkınma Ajansı kaynaklarından, kalan 166 bin 964 Türk Lirasını da İl Özel İdaresinden karşılamak suretiyle gerçekleştirdik. Projenin yüzde 50 ortağı Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, diğer yüzde 50 ortağı ise Yozgat İl Özel İdaresi'dir. Deponun içerisinde dört adet soğutma odası bulunmaktadır. Odaların genişlikleri ise 403 metrekare, 704 metrekare, 480 metrekare ve 495 metrekaredir. Son derece modern sistemler kullanarak kurulan bu tesis ile bölgemizdeki meyve üreticilerinin karlılık oranlarını artırmak ve üretimi teşvik etmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber