Nevşehir'de sağlık kuruluşlarında Çalışan Hakları Ve Güvenliği Birimleri kuruldu

Sağlık çalışanlarına yönelik son dönemde artan şiddet olayları nedeniyle, kamu ve özel tüm sağlık kurumlarında, Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimleri kuruldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarına yönelik son dönemde artan şiddet nedeniyle Nevşehir'deki sağlık kuruluşlarında 'Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi' oluşturulduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, sağlık çalışanlarının güvenli ve rahat bir ortamda çalışmalarının sağlanmasının ana hedefleri olduğunu belirterek, temennilerinin kurumlarda şiddet olaylarının yaşanmaması olduğunu söyledi.

Yeni kurulan Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi tarafından 'Öfke ve Şiddete Hayır' kampanyası başlatıldığını, bu temelde afişler basılarak tüm sağlık kurumlarına dağıtıldığını belirten Dr. Rahim Ünlübay, sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleşen şiddet olaylarının yöneticiler tarafından 113 numaralı telefonla 2Bakanlık Beyaz Kod Birimi'ne bildirilerek, eş zamanlı olarak ilgili kurumun hukuk birimine ve adli mercilere de intikal ettirileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber