Antalya'ya Arnavutluk'tan kardeş şehir aranıyor

Arnavutluk'un Ankara Büyükelçisi Altin Korda, ülkesinden bir kent ile Antalya arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasını istediklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arnavutluk Büyükelçisi Altin Kodra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Ziyarette, Arnavutluk Antalya Fahri Konsolosu Atayla Varlık da hazır bulundu.

Büyükelçi Altin Kodra, 10 yıldır Antalya'da tatil yaptığını belirterek, ?Son 3 yılda Antalya'da gözle görülür değişim ve gelişme yaşanıyor. Kent merkezindeki güzellikler hemen fark ediliyor.? dedi.

Büyükelçi Kodra, Arnavutluk'tan bir kent ile Antalya arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasını istediklerini belirterek, ?Bu sayede kültür, sanat ve turizmde işbirliği sağlamayı hedefliyoruz. Kardeş şehir ilişkisi ile birbirine tarihsel bağlarla bağlı iki halk birbirini daha iyi tanıyabilme fırsatı bulacaktır.? diye konuştu.

Kardeş şehir ilişkisi teklifine sıcak baktıklarını ifade eden Mustafa Akaydın ise bürokratlarına gereken çalışmaların yapılması talimatını verdi. Başkan Akaydın, Büyükelçi Altin Kodra'ya ziyaretin anısına plaket de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber