Doktor olup memleketlerine döndüler

Çeşitli üniversitelerden mezun olduktan sonra doğup büyüdükleri kenti unutmayan Hakkarili 17 doktor, gönüllü olarak Hakkari'de hizmet veriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle birçok kişinin gitmek istemediği, gidenlerin de kısa süre sonra istifa ettiği Hakkari, makus talihini yenmenin uğraşını veriyor.

Özellikle son yıllarda eğitim ve sağlık alanlarında yapılan yatırımlarla gelişimini sürdüren kentte, hem başka illerden tayin edilen kişiler, hem de gönüllü olarak doğdukları şehre dönen Hakkarililer hizmet vererek yaşadıkları şehri el birliği ile ayağa kaldırmaya çalışıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında modern binalara, son teknoloji cihazlara kavuşan Hakkari ve Yüksekova devlet hastanelerinde de daha önce imkansız denilen birçok ameliyat başarıyla yapılıyor.

Sağlık İl Müdürü Ahmet Ögeday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari ve ilçelerinde 100 uzman ve 82 pratisyen hekim ile en iyi sağlık hizmetini vermek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kentte görev yapan hekimlerden 17'sinin Hakkarili olduğuna dikkati çeken Ögeday, "Hakkarili doktorların memleketlerinde görev yaparak doğdukları şehre vefa borçlarını ödemesi bizleri de mutlu ediyor. Doğup büyüdükleri topraklarda kendileri hizmet vermese muhakkak ki birileri burada görev yapar. Ama Hakkarili doktorların kendi memleketlerine sahip çıkması son derece anlamlı ve takdire şayandır" dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Hakan Türk de merkezlerinde görevli 8 diş hekiminden 4'ünün Hakkarili olduğuna işaret ederek, il dışında görev yapan Hakkarili tüm doktorları kentte görev yapmaya beklediklerini kaydetti.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ayhan Önal ise 2 yıl önce gönüllü olarak geldiği memleketinden görev süresi dolmasına rağmen ayrılmadığını ifade etti.

Hakkari'de, yalnızca göz hastalıkları değil tüm branşlarda uzmana ihtiyaç olduğunu vurgulayan Önal, "Biz buralarda çalışmazsak kimseden de çalışmasını bekleyemeyiz. O nedenle memleketimize önce bizim sahip çıkmamız gerekir" diye konuştu.

Hakkarili doktorlardan Erdal Çiftçi de 2010 yılında Konya Selçuk Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra memleketinde göreve başladığına değinerek, Hakkari halkına halkına sağlık hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Diş hekimi Deniz Özcanan da Hakkarili olduğunu ancak ailesinin uzun yıllar önce Eskişehir'e yerleştiğini bildirerek, "Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden mezun olup gönüllü olarak memleketime geldim. Burayı tercih ettiğim için de gayet mutluyum. Buraya başka şehirlerden gelen meslektaşlarımızla hastalara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber