Risk altındaki çocuklar piknikte stres attı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Mutlu Yarınlar İçin El Ele Projesi'nde yer alan risk altındaki çocuklar piknikte stres attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetler Daire Başkanı Muhtar Akyol yaptığı açıklamada, ?Gaziantep'te risk altında ve korunmaya ihtiyacı olan çocuklar eğitimlerine ara vermekte, sokakta çalışmakta, madde kullanmakta ve suça itilmektedirler. Parçalanmış ailelerin, aile içi şiddete maruz kalan, geçici-gezici tarım işçisi ya da ailesi tarafından ihmal ve istismar edilen bu çocukların topluma kazandırılmaları için çalışıyoruz.? dedi.

Sokakta yaşamaya yönelmiş çocukları yaptıkları tespit ve incelemelerinin ardından gruplara ayırdıklarını kaydeden Akyol, ?Yaş, okul eğitimi ya da mesleki eğitim gibi temel başlıklar altında gruplandırdığımız risk altındaki çocuklarımızdan eğitimlerine devam edecek olanları Münir Onat Çocuk Gençlik Merkezi'ne, meslek edinecek olanları ise Akınal Çocuk, Gençlik Aile Merkezi'ne yönlendiriyoruz.? diye konuştu.

?Mutlu Yarınlar İçin El Ele' adını verdikleri yeni proje ile bu merkezlerde rehabilitasyonları sürdürülen risk altındaki 70 çocuğun sosyal hayata adaptasyonlarını amaçladıklarını vurgulayan Akyol, ?Proje kapsamında çocukların sosyal hayata adaptasyonlarının yanı sıra eğitim süreçlerinde de başarılı olabilmeleri için sosyal, psikolojik, mesleki, sanatsal ve destek kursları veriyoruz. Aile ile çocukların ilişkilerini geliştirerek sorunlarının çözümüne yönelik aile terapileri de uyguluyoruz. Amacımız bu sayede çocukların topluma yararlı bireyler haline getirilerek örnek ve önder çocuklar olmalarıdır.? şeklinde konuştu.

Haftanın 3 günü temel derslerde etüt, diğer günler de ise müzik, fotoğrafçılık ve el sanatları gibi sosyal faaliyet alanlarında kurs verdikleri öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Araban ilçesi Kırkgöz Mesire Alanı'nda düzenledikleri piknikte buluşturduklarının altını çizen Akyol, ?Projeye katılan çocuklarımızla birlikte 50 öğrencimizi buluşturduğumuz bu etkinlikte kursiyerlerimizin kaynaşmalarını amaçladık.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber