Diyarbakır'ın hassas burunları, uyuşturucu affetmiyor

Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nde görevli detektör köpekler, zehir tacirlerine geçit vermiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Narkotik Büro Amirliği'nde uyuşturucu madde mücadelesinde görev alan Max, July, Pink ve Duman sayesinde, bugüne kadar tonlarca uyuşturucu madde ele geçirildi.

Diyarbakır'da iki yıldır, narkotik detektör köpek idarecisi Mustafa Akbal ile birlikte çalışan hassas burun Max, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kaçakçılığı ile Mücadele Günü vesilesiyle mini bir gösteri yaptı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü bahçesinde, sahibi Akbal ile birlikte gösteri yapan Max, araç ve yer altına önceden saklanın uyuşturucu maddeyi bir iki dakikalık kısa sürede bulmayı başardı. KOM'da görev yapan narkotik detektör köpek idarecisi Mustafa Akbal, Max'ın son bir yılda tek başına 350 kilogram uyuşturucu madde, diğer dedektör köpeklerle birlikte 2 tona yakın uyuşturcunun ele geçirilmesini sağladığını söyledi.

UYUŞTURUCUYU EN GEÇ 3 DAKİKADA BULUYOR

Narkotik detektör köpek idarecisi Mustafa Akbal, Max'ın Diyarbakır'da bugüne kadar 50'den fazla operasyona katıldığını ve uyuşturucuyla mücadeleye büyük katkı sağladığını söyledi. Detektör köpekleri kırsalda, yol aramalarında, otomobil ve otobüs bagajlarında kullandıklarını anlatan Akbal, köpeğin bir otomobilde saklanmış uyuşturucuyu en fazla bir dakika, otobüs bagajındaki bir uyuşturucu maddeyi ise en fazla 3 dakikada bulduğunu kaydetti.

Diyarbakır kırsalında onlarca dönüm arazilerde esrarın bazen yer altına gömüldüğünü belirten Akbal, ?Biz saklandığı bölgeyi biliyoruz ama tam olarak nerede olduğunu bilmeyebiliyoruz. Böyle durumlarda köpekler bize tornavida görevi yapıyor.? dedi. Akbal, zehir tacirlerinin uyuşturucu maddenin yakalanmaması için turşu, peynir ya da sarımsakların içine koyduğunu belirterek, bu yöntemleri aldıkları önlemlerde devre dışı bıraktıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber