'Kadından şiddet gören erkekler artmaya başladı, erkek sığınma evi de açılmalı'

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, son zamanlarda kadınlardan şiddet gören erkeklerin artmaya başladığını, bu yüzden erkek sığınma evlerinin de açılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBÜKAM) tarafından CBÜ Sinema Salonu'nda düzenlenen ve iki gün devam eden 'Kadına Yönelik Şiddetin Dinamikleri ve Önleme Yolları Çalıştayı' sona erdi.

Çalıştayın kapanışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, özellikle 18?60 yaş arası vatandaşlara hizmet vermede tıkandıklarını belirtti.

Başına bir şey gelen 0?18 yaş arası çocuğu alıp yurda veya yuvaya yerleştirdiklerini aktaran Konan, ?Kadının başına bir şey geliyor, iyi-kötü sığınacak bir yer buluyorsunuz. 60 yaş üzerindeki bir yaşlı vatandaşa hizmet sunabiliyoruz. Gecenin bir yarısı orta yaşlarda bir erkek mağdur oluyor. Savcı, bana bu mağdur kişiye yer bulamamı söylüyor. Şimdi önünüzdeki tabloya bakıyorsunuz. Yurda veya yuvaya alsanız 0?18 yaş. Huzurevine alsanız 60 yaş üzeri. Kadın konuk evi hiç olmaz. Peki, ölüm riski de olan bu erkek vatandaşı ben nereye yerleştireceğim. Böyle çaresizlik içerisinde kalıyoruz. Belediyelerin buna dönük özellikle evsiz ve kimsesiz erkeklere yer açma konusunda ön ayak olması gerekiyor. Bizim de kadın sığınma evi gibi erkek sığınma evini açmamız gerekiyor. Çünkü erkek sığınma evi de ihtiyaca doğru gidiyor. Çünkü son zamanlarda kadınlardan şiddet gören erkeklerle de karşılaşmaya başladık.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber