Enişte katiline 25 yıl hapis cezası

Adana'da birlikte alkol alıp iskambil oynadığı eniştesini, "Kız kardeşime neden nikah yapmadın?" diye bıçaklayıp öldürdüğü iddia edilen şahıs, 25 yıl hapse mahkum edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesi Mestanzade Mahallesi'nde meydana geldi. Emekli işçi Hacı Veli A. (52), 3 Ocak'ta kız kardeşi Mukaddes A. ile nikahlı olarak evli bildiği şoför eniştesi Ömer Faruk Bıldırcın'la (47) birlikte alkol alıp iskambil oynamaya başladı. Sohbet sırasında eniştesi Bıldırcın ile kız kardeşinin resmi nikahlarının olmadığını öğrenen Hacı Veli A., "Sen nasıl böyle bir şey yaparsın? Kız kardeşime neden resmi nikah yapmadın?" diye bağırdı. Bıldırcın'ın, "Sana ne?" demesi üzerine sinirlenen şahıs, mutfaktan aldığı bıçakla eniştesini bıçaklayarak öldürdü.

Olaydan sonra polise teslim olan Hacı Veli A. tutuklandı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürmek" suçundan yargılanan şahıs, son savunmasında eniştesini kendisine hakaret ettiği için öldürdüğünü tekrarlayarak, "Kız kardeşim ile gayriresmi karı-koca hayatı yaşıyorlardı. O gün birlikte alkol aldık. Kendisine nikahsız olduğu için kız kardeşimin evine gelmemesini söyledim. Bana ?İstediğim zaman gelirim. Karışamazsın. Sen adam mısın lan?' dedi. Ben de bunun üzerine bıçakla vurdum. O da bana vurdu. Sonrasındaki olayları hatırlamıyorum. Nasıl bıçakladığımı bilmiyorum" dedi.

Öldürülen Bıldırcın ile 7 yıl nikahsız yaşayan Mukaddes A. ise eşini öldüren ağabeyinden şikayetçi oldu. Eşi ile ağabeyinin birlikte alkol alıp iskambil oynadıklarını söyleyen Mukaddes A., "Ağabeyim ortaya küfür etti. Eşim de, ?Çocukların yanında küfür etme' diye kendisini uyardı. Tartıştılar. Ağabeyim mutfaktan aldığı bıçağı eşime vurmaya başladı. Engel olamadım" diye konuştu.

Sanığı önce müebbet hapse mahkum eden mahkeme, duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı 25 yıla düşürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber