Hakkari'de SODES projesiyle kadınlar çocuk eğitimi görüyor

Kalkınma Bakanlığı tarafında finanse edilen, Hakkari Valiliği koordinasyonundaki 'Bir Gün Biz de Çocuktuk' projesiyle Hakkari'deki kadınlar çocuk gelişimi eğitimi alıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Kadın ve Eğitim Derneği tarafından, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen 'Bir Gün Biz de Çocuktuk' proje kapsamında 15 kadına, bebek ve çocuk bakımı eğitimi veriliyor. Projenin amacı, Hakkari il kenar semtlerinde yaşayan sosyo ekonomik seviyesi düşük, topluma entegre olmakta zorluk çeken 18-45 yaş arası ev kadınlarının, meslek edindirme amaçlı olarak bebek ve çocuk bakımı eğitimi alması. 5 ay süresi olan projede eğitimi iki çocuk gelişim öğretmeni tarafından veriliyor.

Çocuk Gelişim Öğretmeni Aysel Akın, "Projemiz, özellikle kadınlara yönelik, 18-45 yaş arası kadınlara hitap ediliyor. Kursta 15 kadın bulunuyor, kursta çocuk eğitimi ile ilgili birtakım bilgiler veriyoruz. Çocuk beslenmesi, bakımı, eğitim ve psikolojisi gibi konular üzerinde kadınlara bilgi vererek, çocukların sağlık bir şekilde yetişmesi için onlara yardımcı oluyoruz." dedi.

Eğitim gören kadınlar ise bu konuda bilgilendirdikleri için SODES projesine teşekkür ederek, devam etmesini istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber