Sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Gazi Kaykı - Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Ali Karataş, hava sıcaklığının yurdun Kuzeybatı kesimlerde 6 ila 8 derece, İç ve Doğu bölgelerde ise 4 ila 6 derece azalacağını belirterek, ''Sıcaklıklar, mevsim normallerinin altına düşmeyecek, mevsim normallerine inmiş, biraz yaklaşmış olacak'' dedi.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün Marmara'nın kuzey ve doğusunda, Batı ve Orta Karadeniz'de, Doğu Karadeniz kıyılarında, İç Anadolu'nun kuzey batısında, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde aralıklı gökgürültülü sağanak beklediklerini kaydederek, yağışların öğle saatlerinde Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında, gece de Ankara'nın kuzey ilçelerinde, Çankırı ve Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağını ifade etti.

Yağışların yarın ise kuzey ve doğuya çekileceğini, Orta Karadeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda yağış beklendiğini aktaran Karataş, ''Yağışların, özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, Ordu, Giresun ve Rize hattında biraz kuvvetli olacağını tahmin ediyoruz. Samsun ve Trabzon'daki radarların bilgilerini izleyerek çok kuvvetli yağış olabileceğini önceden kestirip oradaki ilgili yerel yöneticilere aktarmak suretiyle gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacağız'' diye konuştu.

Karataş, Cuma günü de yağışların, Türkiye'nin kuzeydoğusuna çekileceğini, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel hafif yağışların meydana geleceğini, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusunda Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde yağışların görüleceğini ve buradaki yağışların kısmen kuvvetli olabileceğini dile getirdi.

Ali Karataş, hafta sonu yurtta yağış beklenmediğini, sadece Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak geçişlerinin olmasını tahmin ettiklerini söyledi.

- Sıcaklıklar düşecek -

Mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, bugünden itibaren özellikle Ankara'nın da içinde yer aldığı Kuzeybatı kesimlerde 6 ila 8 derece azalacağını belirten Karataş, ''Yani Ankara'da 37 dereceyi görmüştük Haziran ayı içinde, son günlerde 33, 34 derece civarında seyrediyordu. Bu sıcaklık bugün de 32, 33 derece olacak ama yarın 29 dereceye düşecek, Cuma günü 30 derece olacak. Yani 4, 5 dereceye varan bir düşüş gerçekleşecek'' diye konuştu.

İstanbul'da ise geçtiğimiz günlerde 33, 34 dereceye kadar ulaşan sıcaklıkların 28, 29 derece civarına kadar düşeceğini ifade eden Karataş, İzmir'de de 37 dereceye kadar yükselen sıcaklıkların 31, 32 dereceye düşeceğini kaydetti.

Perşembe günü de İç ve Doğu bölgelerde, sıcaklığın 4 ila 6 derece azalacağını, Cuma günü de düşüşlerin devam edeceğini anlatan Karataş, ''Yani bu düşüşler şöyle; mevsim normallerinin altına düşmeyecek, mevsim normallerine inmiş olacak, biraz yaklaşmış olacak'' ifadesini kullandı.

Güney Ege'de, Perşembe günü kuvvetli ve kısa süreli fırtına beklediklerini belirten Karataş, ''Rüzgarın iki gün boyunca kuzey yönlerden Güney Ege kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli de fırtına şeklinde esmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Karataş, yağış görülecek yerlerde, vatandaşların ve yetkililerin, su baskınları, ani sel, yıldırım ve fırtınaya karşı tedbirli olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber