Meram Belediyesi'nin Hasta Konukevi hizmete başladı

Konya Meram Belediyesi'nin, şehir dışından gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ile hasta yakınları için 5 yıldızlı otel konforunda yaptırdığı 'Hasta Konukevi' hizmet vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 350 metre mesafede bulunan Hasta Konukevi'nin 2 hafta önce hizmet vermeye başladığını hatırlattı.

Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda kurulan Hasta Konukevi'nin, 42 odası ile 84 kişiye hizmet verdiğini kaydeden Başkan Kalaycı, "Herhangi bir ücret almaksızın hasta yakınlarının konakladığı tesisimiz otel konforunda inşa edilmiş ve hiçbir ayrıntıdan kaçınılmamıştır." dedi.

Kalaycı, yaklaşık 2,5 milyon TL'ye mal olan Hasta Konukevi'nin Konya ve Konya dışından tedavi için gelen ve kalacak yeri olmadığı için günlerini ve gecelerini hastane bahçesinde geçiren vatandaşlara hizmet vereceğini kaydetti.

Başkan Kalaycı, "Hasta Konukevi fikri Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ni ziyaretimiz sırasında ortaya çıktı. Bankların üzerinde, araçlarında veya daha zor şartlarda hastane bahçelerinde kalmak zorunda olan birçok vatandaşımızı görünce böyle hayırlı bir hizmet yapmak için harekete geçtik. Çok kısa bir süre içinde inşaatını tamamlayarak kullanıma hazır hale getirdik. 2 haftadan beri de hasta yakınlarımızı kabul ediyoruz.? diye konuştu.

Ankara'dan gelen ve Hasta Konukevi'nde konaklayan Ayten Cansu, "Annem Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde uzun süredir tedavi görüyor. Bugüne kadar konaklama konusunda çok ciddi sıkıntılar çektim. Şimdi burada konaklamak nasip oldu. Gerçekten çok güzel ve mükemmel bir hizmet. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu hizmetin diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre, Hasta Konukevi'nde konaklamak için, ilgili hastaneden hastanın protokol numarası, hangi serviste yattığı ve refakatçisinin kimlik bilgilerinin yer aldığı bir belge getirilmesi gerekiyor. Bu hizmetten devlet hastaneleri ile Tıp Fakültesi hastanelerinde tedavi gören hastaların yakınları yararlanabiliyor. Hasta yakınları 0 332 324 45 00 numaralı telefondan Konukevi'yle ilgili detaylı bilgi alabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber