Kuyumcular uyardı: Düğünler başladı, sahte altına dikkat

Ramazan ayının da yaklaşması ve düğün sayısının artmasıyla yoğun bir iş temposu içerisine giren kuyumcular, evlenecek çiftleri sahte döviz ve altına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Evlenecek çiftleri ve ailelerini sahte döviz ve altına karşı uyaran Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Rıza Ulusoy, vatandaşların güvendikleri yerden altın alması tavsiyesinde bulundu.

Tüketicinin ilk planda sahte ve gramajı düşük altınları ayırmasının zor olduğunu belirten Ulusoy, bu aylarda en çok taklit ve sahte altına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ulusoy, "Vatandaşlarımız bildiği, güvendiği esnaftan altın almaya özen göstersin. Şüpheye düştüğünüz ürünü kesinlikle almayın. Değerinin altında satılan ürünlere de şüpheyle yaklaşın. Altın alındığında mutlaka fiş veya fatura istenmesi gerekir. Böylelikle belgeli olduğu zaman altını satan kuyumcuya geri dönülebilir ve telafisi mümkün olabilir.? dedi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından sahte döviz ve altının takibinin sıkı bir şekilde yapıldığını ifade eden Ulusoy, ?Kırıkkaleli vatandaşlarımız ilimizde bulunan sarraflarımızdan gönül rahatlığı ile altın alabilirler. Halkımız dışarıda satılan ya da güvenmedikleri yerlerden altın alışverişi yapmasın. Altın genelde kötü gün dostudur. Özellikle kadınlar altına yönelir. Hem yatırım aracı hem takı olarak kullanırlar. Türk milleti olarak da altını seviyoruz. Son zamanlarda altının kazandırdığını hiçbir yatırım aracı kazandırmıyor.? ifadesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber