Engellilerin Meclis'te destek arayışı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engeliler Konfederasyonu, kamu binalarının engellilere uyumlu hale getirilmesi zorunluluğunu 3 yıl daha uzatan yasa teklifinin kabul edilmemesi için parti gruplarından destek istedi.

İçli ve beraberindekiler, TBMM Dikmen Kapısı'ndaki basın açıklamalarının ardından siyasi parti gruplarını ziyaret ederek, yasa teklifine karşı görüşlerini dile getirdiler.

Engelli heyetiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, 2005 yılında kabul edilen 5378 sayılı Özürlüler Yasası'nın geçici birinci ve ikinci maddelerinin, bütün kamu kurumları ve belediye binalarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için verilen sürenin 7 Temmuz'da dolacağını anımsattı.

Sürenin daha önce de 7 yıl uzatıldığını anlatan Dinçer, aradan 15 yıl geçmesine rağmen engellilere yönelik hiçbir adım atılmadığını ifade etti.

Torba yasayla tekrar süre uzatımının gündeme geldiğini belirten Dinçer, engellilerin sorununun süre uzatımıyla çözülemeyeceğini, yasal yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli de yasa teklifinin büyükşehirlerin baskısıyla verildiğini öne sürdü.

Engellilerin erişimine uygun binalar için düşük maliyetli ve işlevselliği yüksek çözümler getirilebileceğini kaydeden İçli, bunun yerine kullanışlı olmayan bina girişine kabartma kroki gibi şartlar bulunduğunu söyledi. İçli, bu şartların bazı firmalara para kazandırmak amacıyla getirildiğini iddia etti.

Kaldırımların kazıklarla, mantarlarla, çukurlarla dolu olduğunu dile getiren İçli, kendisinin de Ankaray istasyonunda beyaz bastonuyla yürürken, iki vagon arasındaki boşluğu kapı zannederek, rayların üzerine düştüğünü ve burnunun kırıldığını anlattı.

İçli, yasa teklifinin kabul edilmemesini isteyerek, ''15 yılda yapılmayan 3 yılda yapılır mı-'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber