Ereğli'de enerjiye yönelik çalışmalara hız verilecek

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, termal su, sanayi tuzu, petrol, kaya gazı ve kömür gibi yer altı kaynaklarına yönelerek Ereğli'yi enerji havzası yapmak istediklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oprukçu, Ereğli'nin sınırları içerisindeki yer altı zenginliklerinin hayata geçirilmesi için önemli proje çalışmaları başlattıklarını ifade etti.

İvriz Hidro Elektrik Santralini alan firmanın, işletime ek olarak, enerjiyi beraber üretme teklifinde bulunduklarını, bu teklifi de değerlendirmek istediklerini dile getiren Oprukçu, eğer kabul ederlerse sadece İvriz Hidro Elektrik santraline değil aynı zamanda Meram'da bulunan santrale de ortak olacaklarını bildirdi.

Öteden beri Akhüyük bölgesinde termal kükürtlü su olduğu yönünde iddiaları da hatırlatan Oprukçu, şunları kaydetti:

"Maden Teknik Arama'nın (MTA) jeofizik etüdünün sonucuna göre Ereğli'de en az 42 derece olan termal suyun 500 metre derinlikten alınabileceği raporda yer alıyor. Ereğli'ye termal tesislerin kurulması içinde bir proje çalışması başlatacağız. Ayrıca bilindiği gibi Ereğli'ye bağlı Zengen beldesinde bulunan Badak Mevkisi'nde petrol bulunmuştu. Ereğli Akhüyük-Niğde-Bor arasında 1000-1500 metre kalınlığında sanayi tuzu, tuzun altında da 2000-2500 metrede kaya gazı bulundu. Bu bölgede ciddi manada bir enerji potansiyeli oluştuğu gerçeği var."

Muhabir : Yavuz Görür

Yayıncı : Metin Bolat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber