'Sahte vekaletname çıkartıldı' iddiası

Adıyaman'da bir kişi babasının adına sahte vekaletname çıkartıldığını iddia ederek, adli makamlarda hakkını arıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 03:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da Ali Yaşar Bostancı adlı vatandaş, okuma yazması olmayan babası Mehmet Ali Bostancı adına noterde vekaletname hazırlatıldığını ve yerine imza atıldığını iddia ediyor. Babası hayatta iken müteahhitlere arazisini kat karşılığı sattığı ve işlemler için noterden arazi için vekaletname alındığını kaydeden Ali Yaşar Bostancı, sahte vekaletname hazırlatıldığını iddia ediyor.

Mirasçısı olmasına rağmen babasının ölümünden sonra müteahhit tarafından verilecek olan dairelerden faydalanamadığını belirten Ali Yaşar Bostancı, başından geçenlerin şu şekilde olduğunu iddia ediyor:

"2005 yılında Babam Mehmet Ali Bostancı'nın arazisi kat karşılığı müteahhide veriliyor. Müteahhit, araziyle işlemler yapmak için 2005 yılında babam adına noterde vekaletname düzenliyor.

Babam okuma yazma bilmediği için vekaletnameye parmak basması gerekiyor.

Fakat babamın parmak izi yok. Ayrıca resminin üzerinde noter mührü yok. İsmi yanlış yazılmış. Tanıkların isimlerinin altında kaşe basılmış, isim açılmış fakat imzaları yok. İşlemler bu vekaletname ile yürütülmüş. Babam 02.10.2008 tarihinde vefat etti. Benimle birlikte beş kardeşim ve bir analığım babamın mirasçısıyız. Kat karşılığı bizim arazimize 52 daire yapılıyor ve sözleşmeye göre 10 dairesinin bize verilmesi gerekiyor. Mirasçı olmama rağmen bana bir şey verilmedi.

26.04.2010 tarihinde noterden aldığım 22.12.2005 tarih ve 4648 sayılı vekaletnamede babamın isminin altında parmak izi yok, tanıklarında isminin altında imzaları yok. Fotoğrafın üzerinde noterin mührü de yok.

30.07.2010 tarihinde Adıyaman Ziraat Bankası Şubesine 483 TL harç ödedim. Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki 2005 yılında hazırlatılan 4648 nolu vekaletnamede babamın parmak izi yazısı var fakat parmak izi yok; tanıklarında isimlerinin altında imza yok.

11.03.2011 tarihinde noterden aldığın 2005 yılına ait 4648 sayılı vekaletnamede parmak izi bulunuyor. Aynı vekaletnamede tanıklarında isimlerini altında imzalar da bulunuyor.

22.03.2011 tarihinde aldığım 2005 yılına ait 4648 sayılı vekaletnamede babamın parmak izi yok; tanıkların da imzası yok.

Dört adet sorunlu vekaletname bulunmaktadır.

Noterden genel vekaletname alınmış ve babamın yerine imza atılmış. Babamın okuma yazması yoktur. Noterler kanununa göre okuma yazması olmayan imza atamaz. Kanunlara ve yasalara aykırıdır. Usulsüz işlem yapılmıştır.

1998 yılında hayatını kaybeden kardeşim Hacı Bekir Bostancı adına kayıtlı otomobil, kardeşimin ölümünden 9 yıl sonra babam adına noter tarafından vekaletname çıkartılmıştır.

Yaşanan bu olaylarla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına ve Adalet Bakanlığı şikayette bulundum. Savcılık şikayet dilekçeme kovuşturmaya yer olmadığına dair yazı verdi. Bunun üzerine Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulundum. Mahkeme parmak izi yerine sahte atılan imzalardan dolayı soruşturmayı yeniden başlattı.

Bunun üzerine savcılık 6 imzadan sadece bir tanesini kriminale gönderdi. Kriminalden tek imzanın yetersiz olduğu yönünde cevap verdi.

Ben Adalet Bakanlığı ve Başbakanlığa konuyla ilgili gerekli bilgi ve belgeleri gönderdim. Bu konuda kim görevini su istimal etmiş ise ortaya çıkarılsın. İlgililerin görevlerini su istimal edip etmedikleri noktasında müfettişlerin gerekeni yapacağını umut ediyorum. Ben hakkım olanı almak için mücadele veriyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber