Üniversite affından yararlanacak Öğretmenlere kolaylık gösterilsin

Haber Giriş : 13 Temmuz 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da Matematik Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Bir öğretmen olarak hakkım olan, öğrenim durumu özründen tayin isteyemiyorum. Mayıs ayı içerisinde 5316 sayılı af kanununa göre üniversiteme af ile dönüş için dilekçe verdim. Ancak üniversitenin daha bir hafta önce almış olduğu kararda 5316 sayılı af kanunundan yararlanmak için müracaat eden öğrencilerin kayıtları 14-16 Eylül 2005 tarihlerinde alınacağı belirtilmiş.

Bilindiği gibi özür grubundan tayin başvuruları ise 29 Ağustos 2005 sona ermektedir. Bu durumda özür grubundan tayin başvurusunda bulunamayacağım. Yarıyıl tatilinde de başvuruda bulunabileceğimi biliyorum ancak yarım dönem derslere katılamayacağım için sınavlarda nasıl başarılı olabileceğim tartışılır. Afla dönen yüksek lisans öğrencilerine 2 sınav hakkı tanınıyor. Bu sınavlardan geçerli not alınmadığı takdirde üniversite ile ilişiğin kesiliyor. Asıl sorun bu kadar değil.

Kimi üniversiteler kayıt almaya başladı bile. Örn:

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü

"5316'nolu Kanun Kapsamında Aftan Yararlanan Öğrencilerin Harç Yatırmaları Hakkında" Konulu Duyuru

5316'nolu kanun kapsamında aftan yararlanmak üzere müracat eden ve ilgili birimlercee müracatları kabul edilen öğrencilerin 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılı Örgün ve II. öğretim öğrencilerinin katkı payı bedellerini 25 Temmuz 2005 tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir.

Duyurulur.

Ya da; Yeditepe Üniversitesi de 5 eylül tarihine kadar kayıt yapılacağını belirtmiş.

Bu üniversitelerde kayıtlarını yaptıran öğretmen arkadaşlar öğrenim durumu özründen tayin istediler bile.Üniversitelerin kayıt tarihleri gibi konularda kendi isteklerini
yapabildiklerini biliyorum. Ancak benim durumumda olan öğretmenlerin de mağdur edilmelerini istemiyorum. Nasıl olurda hakkım olan bir başvuruyu 15 günlük bir farkla yapamam. İnsanı en çok üzen ve isyan etmesine sebep olan ise, bazılarının başvuru yapabilmesi bazılarının yapamaması. Nerede kaldı fırsat eşitliği, nerede kaldı öğrenim hakkı?.

İclal TOPOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber