Aydın Üniversitesi, Unıversıty of Texas ile eğitimde işbirliği anlaşması yaptı

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük üniversitelerinden biri olan University of Teksas ile İstanbul Aydın Üniversitesi birden çok alanda eğitimde işbirliği anlaşması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve ekibinin ABD ziyaretinde gerçekleşen işbirliği özellikle enerji alanında gerçekleşen görüşmeler sonucunda yapıldı. Enerji konusu başta olmak üzere güvenlik, politikalar, hukuk, mühendislik alanlarında ABD'nin ve dünyanın bir numarası olan University of Teksas, İstanbul Aydın Üniversitesi Enerji Politikaları ve Piyasaları Araştırma Merkezi (EPPAM) ile ortak çalışmalar yürütecek.

Enerji politikaları konusunda çalışmalar yürütecek olan University of Teksas ile İstanbul Aydın Üniversitesi, uluslararası enerji hukuku konusunda da projeler hazırlayacak. İki üniversitenin hukuk fakülteleri tarafından hazırlanacak projeler, öğretim üyelerinin gerçekleştireceği ziyaretlerle pekiştirilecek.

Alternatif Enerji alanları konusunda da İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesini en önemli partneri yapmaya hazırlanan University of Teksas'ın 60 bine yakın öğrencisi bulunuyor. Öğrenci değişimi, yaz okulları gibi konularda da işbirliğine hazırlanan iki üniversite ilerleyen günlerde projeleri başlatmak için bir araya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber