Gine akademik heyeti Orhangazi Üniversitesi'ni ziyaret etti

Gine'den gelen ve birçok üniversiteden akademisyenlerin bulunduğu heyet, Bursa Orhangazi Üniversitesi'nin tecrübelerinden yararlanmak için incelemelerde bulunacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın ilk özel üniversitesi unvanını taşıyan ve ilk öğrencilerini bu yıl alacak olan Orhangazi, şimdiden uluslararası arenada örnek olmaya başladı.

Rektörlük binasındaki ziyarette, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi adına mesajlar verildi. Önce binayı gezen Gineli akademik heyet, kurulmakta olan kampüs hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orhangazi Üniversitesi Genel Sekreteri Ramazan Yılmaz, ?Gine'deki üniversitelerin yöneticilerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İmkan olursa kampüs alanını da gezdireceğiz. Sizler gibi kıymetli, dünya çapında isim yapmış üniversite temsilcilerini daha önce de kabul ettik ve işbirliği anlaşmaları yaptık. Sizinle de karşılıklı ziyaretlerle ilişkileri arttırmak istiyoruz.? dedi. Yılmaz, bu tip heyetleri kabul ederek fikir alışverişlerinde bulunmak istediklerini belirterek, ?Bu ziyaretler, bizim içinde ciddi bir vizyon olacaktır. Bu yıl ilk defa öğrenci alacak bir üniversite olarak bu tür ziyaretlerden çok şey kazanacağımıza inanıyorum.? şeklinde konuştu.

'HARİKA GELİŞİMİNİZE BİZ DE AHİP OLMAK İSTİYORUZ'

Gine heyeti adına konuşan Sontonia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mamady Kourouma ise gördükleri misafirperverlikten dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Rektör Kourouma, beraberindeki heyeti tanıttıktan sonra, ?Birçok üniversiteden temsilci, bizimle beraber buraya geldi. Gittiğimiz her yerde sıcak karşılandık. İnanıyoruz ki bu çok faydalı bir ziyaret olacaktır. Üniversiteyi çok merak ediyoruz. Nasıl bir tecrübeniz olduğunu öğrenmek istiyoruz. Sizin bu harika gelişiminize biz de sahip olmak istiyoruz.? dedi.

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Yılmaz, Rektör Kourouma'a İznik çinisi tabak hediye etti. Ziyaret kapsamında başta Orhangazi Üniversitesi kampuüs alanını ziyaret edecek olan Gine heyeti, Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarını da gezecek. Heyet, cumartesi günü Kütahya'ya geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber