Gaziantepli folklorcular final heyecanı yaşıyor

Elazığ'da yapılan Kulüplerarası Halk Oyunları Grup Yarışmaları'nda birinci olarak finale yükselen Gaziantep Folklor Kulübü, 30 Haziran'da Konya'nın Akşehir ilçesinde yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda Gaziantep'i temsil edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldızlar düzenlemeli dalda yarışacak olan Gaziantep Folklor Kulübü, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ekiplerle birincilik mücadelesi verecek. Kulüp Antrenörü Ayça Anlar, ?Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Amacımız Gaziantep'i en iyi şekilde temsil etmek.? dedi.

Kulüp Başkanı Burak Anlar ise bundan sonra önemli olanın Gaziantep'in başarısı olduğunu vurgulayarak, ?Üç yıldır Türkiye finallerinde Gaziantep'i en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Umarım dostluk ve kardeşlik havasında geçen bir yarışma olur ve Akşehir halkına güzel dakikalar yaşatılır.? diye konuştu.

Amaçlarının çocuklara halk oyunlarını öğretmek ve sevdirmek olduğunu söyleyen Anlar, ?Türkiye'nin bu yılki en iyi 11 ekibi birincilik mücadelesi verecek. Yarışmanın sonucundan ziyade, çocuklarımızın bu şöleni yaşaması ve bu kültürü yaşatması önemli.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber