Amerikalı gelin Ashlee, Müslüman olarak 'Ayşe' ismini aldı

Amerikan vatandaşıyken evlenme maksadıyla Bartın'a gelen ve Türk vatandaşlığına geçen Ashlee, Müslüman olarak "Ayşe" ismini aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde Onur Erol'la evlenen Ashlee, Kurucaşile Müftülüğü'ndeki ihtida merasimiyle Müslüman oldu.

Yeni isminin Ayşe olduğunu belirten Amerikalı gelin, İslamiyet'i seçmesindeki en önemli etkenin, Türk halkının insani konulardaki hassasiyeti olduğunu söyledi. Ayşe Erol, duygularını şöyle ifade etti: ?Türkleri daha önce tanımazdım ve önyargılıydım. Ne zaman ki Türk asıllı eşimle ve çevresiyle tanıştım, Müslüman Türk halkına karşı çok olumlu kanaatler besledim. Türk halkının insani konulardaki hassasiyeti ve konukseverliğinden çok etkilendim. Hayatımın en güzel dönüm noktası olarak, Müslüman olma kararını verdim.? dedi. Bunun olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden 20 yaşındaki Erol, ihtida töreninde duygulandı.

Kurucaşile İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı da, "Ayşe Hanım, artık İslâm âleminin yepyeni bir üyesi oldunuz. Kendi isteğinizle böyle bir seçim yapmanızdan dolayı sizi kutluyorum. Şu andan itibaren hayatınızda yeni bir sayfa açtınız. Tercih ettiğiniz İslâm dini, dünya ve ahiret âleminiz için mutluluk vesilesi olacaktır." şeklinde konuştu. Ardından ihtida belgesi, Ayşe Erol'a takdim edildi. Ayrıca ilmihal verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber