Sivas Müftülüğü'nden 'Namaz Ağacı' kampanyası

Sivas Müftülüğü çocukları namaza alıştırmak için bir çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müftülük, 'Namaz Ağacı' adını verdiği kampanyada 40 gün boyunca namaza devam eden çocuklar arasında çekilecek kurada dizüstü bilgisayardan bisiklete ve daha birçok hediye vermeyi hedefliyor. Kampanya ile ilgili ?Yaşasın camiye gidiyorum' ve ?Camiyi seviyorum', ?Namaz kıl huzur bul' sloganlarıyla hazırlanmış afişler camilerde ve iş yerlerinde asılmaya başlandı. 30 Haziran Cumartesi günü sabah namazıyla kampanya başlıyor.

Sivas Müftüsü Yusuf Şahin, gençlerin, çocukların camiyle buluşması için bir çalışma başlattıklarını belirterek, 40 günlük namaz ağacı diye bir isimle yola çıktıklarını söyledi.

Şahin, ?Bir ağaç ağacın gövdesinden kastımız anne ve baba ve onlardan dünyaya gelmiş çocuk. Ağacın her dalı bir haftayı kapsıyor. Her dalda 7 gün vardır. Her bir günde de 5 yaprak vardır. Yani 5 vakit namazı temsil ediyor. Camiye giden yavrularımız namaza gittiğinde yeşille boyanacak. Bir günde 5 vakit giden çocuğun edep, haya gibi isimleri içeren meyveler var. O da kırmızıya boyanacak. 5 kez camiye giden o günkü meyvelerini almış olacak. Her vakit için ayrı puan değerlendirmesi yaptık. Sabah namazına ve yatsı namazına gelen bir çocuk 30'ar puan alacak. Akşam namazına gelen çocuk 20 puan, öğle ve ikindi namazına gelen çocuk 10'ar puan alacak. Toplam 100 puan. Günde 5 vakit 40 gün olması hasebiyle 200 vakit yapacak.? dedi.

Ağacı seçmelerindeki amacı ise ağacın oksijen pompalaması ve karbondioksit alması nedeniyle seçtiklerini; oksijenin hayat verici, karbondioksitin ise öldürücü olduğunu anlatan Şahin, ?Dolayısıyla çocuk namaza gitmekle kendine ve topluma güzellik sergileyecek. Namaza devam eden çocuk kötü alışkanlıklardan, hele hele madde bağımlılığı gibi olaylardan kurtulduğu için kendinin de toplumun da ak olması mümkün olacak.? şeklinde konuştu.

Müftü Şahin, kurada ödül almaya hak kazanan çocuklara 17 Ağustos'ta 4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda geniş kapsamlı bir hediye töreni düzenleyeceklerini söyledi.

Şahin şöyle devam etti: ?Biz ilk etapta 5 adet dizüstü bilgisayar, 15 adet minibook, 45 adet bisiklet, 25 adet dijital fotoğraf makinesi, 55 adet MP3 çalar ve 75 adet kol saati gibi hediyeler vereceğiz. Ayrıca sponsorlarımızın katkılarıyla yaklaşık 5 bin tişört bastırarak her katılımcıya tişört veya bir kitap hediye edilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber