Afyonkarahisar SYDV'nin yardımıyla iş yeri sahibi oldu

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Süleyman Arı, yaklaşık 650 bin lira tutarındaki projeleri bir bir hayata geçirdiklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arı, 2. Küçük Sanayi Sitesi'nde SYDV desteğiyle açılan otomobil tamirhanesinde yaptığı konuşmada, şimdiye kadar ihale süreci ve prosedürleri tamamlanan projelerden yüzde 50'sinin gerçekleştiğini kaydetti.

Vatandaşların geçimlerini en iyi şekilde yapabileceği ortamları hazırladıklarını ifade eden Arı, şöyle konuştu:

"Bunlar, vakıf görevlileri tarafından zaman zaman mesleklerini düzgün icra edip etmedikleri konusunda takip ediliyor. Vakıf olarak, en son 22 yaşında gelir düzeyi düşük olan bir gence oto tamirhanesi projesi hazırladık. Bir iş yeriyle içerisinde kullanacağı malzemeleri hazırladık. Proje tutarı 12 bin lira. İki yıl geri ödemesiz, faizsiz şekilde 5 yıl geri ödemesi var. Ayda ortalama 2 bin kişiye ayni, nakdi olarak toplam 350 bin lira civarında yardımda bulunduk. Gelir getirici projeler dışında özürlülere, yaşlılara ve öğrencilere yönelik projelerimiz de var. Son dönemde özellikle yaşlılara yönelik evlerinin temizliği, bakımı, kişisel temizliğine yönelik projeler hazırladık. Sosyal güvencesi olmayan 105 yoksul ailenin başarılı çocuklarına yaz ayında okuma ve eğitim araç gereçlerini karşılayabilmesi için 100'er lira maddi destek verdik. Yaklaşık 650 bin lira tutarındaki projeleri bir bir hayata geçiriyoruz."

SYDV desteğiyle otomobil tamirhanesi açan İbrahim Gökmen de SYDV tarafından 12 bin liralık proje sayesinde Afyonkarahisar'ın 2. Küçük Sanayi Sitesi'nde iş yeri sahibi olduğunu bildirdi.

Muhabir: Burak Aydın / Mustafa Güngör

Yayıncı: Deniz Açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber