Aksaray tarımda zirveye yükseldi

Aksaray Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Bereketli topraklarda yaşayan cesaretli insanların yaptığı çalışmalarla Aksaray tarımının zirveye yükseldiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'ın yoncada bir marka olduğunu söyleyen Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, "KOP kapsamında kuyulara kota uygulanacak. Bu gereklidir ama yonca üretimi bu uygulamadan zarar görebilir. Çünkü yonca çok su ister. Aksaray'da 100 bin dekar alanda yonca ekilidir. Yonca eken çiftçiler Türkiye'ye ve komşu ülkelere yonca ihraç etmektedir. 1 milyon dolarlık araç parkı oluşturan yonca yetiştiricileri vardır. Kota bu çiftçilere zarar verebilir" dedi. Aksaray için tarımın petrolden daha değerli olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Özkök, "Aksaray'ın yoncasına sahip çıkmamız lazım. Yeni yüzyılın gerçeği tarımdır" diye konuştu.

Türkiye'nin tarımda dünya 4'üncüsü olduğundan da söz eden Özkök, "Binlerce küçük çiftçi mazot gübre ve yem girdisi sorunuyla uğraşmaktadır. Maliyeti düşürecek politikalara ihtiyaç vardır. Destekler var ama bunlar sosyal yardım gibi görülmesin. Bunlar kalkınma politikası gereğidir. Tarım ve gıda zenginliktir. Bu nedenle güçlü olmanın yolunu bulmamız lazım. İç göç ve işsizlikle mücadelede başarı için tarımsal sanayiye ağırlık vermek gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber