Bağcılar'da kayısıyı dalından yediler

Bağcılar Belediyesi, açılışı yaptığı kayısı bahçesinde vatandaşlara dalından kayısı ikram etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışta konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ?Biz istiyoruz ki hemşehricilik kültürü, şehircilik kültürü burada gelişsin. Herkes bu piknik alanında kendi yöresine ait ikramları birbirlerine sunsun.? dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin yaptırdığı kayısı bahçesi, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın katılımı ile açıldı. Güneşli Mahallesi Simge Sokak'ta halkın hizmetine sunulmak için hazırlanan kayısı bahçesi vatandaşların akınına uğradı. Bahçenin içersinde piknik yapan vatandaşlar, bir yandan ağacın dalından kayısı kopararak yedi. Ayrıca farklı kültürden gelen vatandaşlar birbirlerine kendi yörelerine ait yemekler ikram etti.

Açılışta konuşan Başkan Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da çocukluk zamanlarında her türlü meyveyi yiyebildiklerini söyledi. Çağrıcı, ? Üzüm bağı ile başladığımız nostalji bahçemize kayısı bahçemiz ile devam ediyoruz. Burada şömine var. Ocak var. Vatandaşlarımız burada istedikleri gibi etlerini pişirebiliyorlar. Belediye görevlisi arkadaşlarımızda burada vatandaşlarımıza hizmet ediyorlar. Burada hiçbir para geçmiyor. İstiyoruz ki hemşehricilik kültürü burada gelişsin. Aynı zamanda Türkü ile Kürdü ile bu ülkede herkesin çok güzel gelenekleri var. Buraya gelip her kitleden vatandaşlarımız birbirlerine kendi yörelerine ait ikramları versinler istiyoruz. ? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber