Engeli genç kızın azmi altın madalya getirdi

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından Hollanda'da düzenlenen Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 19 yaşındaki Hamide Kurt ve bronz madalya alan Zübeyde Süpürgeci yurda döndü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 23:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 yıl önce geçirdiği kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan Kurt, amacının Londra'da düzenlenecek olan olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Oturduğu evin kapısının önünde arkadaşlarıyla oyun oynayan Hamide Kurt'a 9 yaşındayken hızla gelen kamyon çarpmış. Bu olaydan sonra hayatı altüst olan Kurt, defalarca ameliyat olmasına rağmen belden aşağısı felç kaldı. Felçli durumuna uzun süre alışamayan Kurt, hayata yeniden tutunmak için bedensel engelliler atletizm sporunu keşfetti.

Geçtiğimiz yıllarda engelli sandalyesiyle Avrasya Maratonu'na katılan Kurt, buradan altın madalya kazanınca yetkililerin dikkatini çekti. Bağcılar Belediyesi'nin sponsor olduğu Kurt uzun süre Avrupa Şampiyonası'na hazırlandı.

Hollanda'nın Stadskanaal kendinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'na milli forma ile katılan Hamide Kurt T53 sınıfında 200 metrede altın madalya, Zübeyde Süpürgeci ise bronz madalya almaya hak kazandı.

Şampiyon iki sporcu bugün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na geldi. Sporcuları Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, yakınları ve çok sayıda vatandaş Türk bayrakları ve tezahüratlar eşliğinde karşıladı.

Kaza sonrası zorlu günler yaşadığını ifade eden Kurt, ?Sandalyede oturmak ilk başta çok zor geldi bana. Sonra alışmaya başladım. Alışınca bana engel olmadı. Halen liseye devam ediyorum. Bu spor bana engelimi unutturdu.? dedi. Evde oturan engellilere seslenen Kurt, ?Engelliler evde hapis hayatı yaşamasın. Her insan bir engelli adayıdır. Dışarı çıkıp spor yapmaya çalışsınlar. Bu çok önemli.? ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi yurt dışında iyi bir şekilde temsil ettiğini dile getiren Kurt, Londra'da düzenlenecek olan Paralimpik Olimpiyatları'ndan madalyayla döneceği sözünü verdi.

Kızının kaza geçirdikten sonra çok zor günler yaşadığını aktaran Anne Dilber Kurt da çok gururlu olduğunu belirtti.

Paralimpik sporları Avrupa Atletizm Şampiyonası 100 metre yarışlarında üçüncü olarak bronz madalya kazanan Zübeyde Süpürgeci ise şöyle konuştu: ?Rakiplerim çok güçlüydü ilk üçe girmek benim için büyük başarı aslında. Çok iyi bir antreman programı sonrası böyle bir başarı geldi. Başarı geleceğine emindik ve o başarı geldi. İki seneden beri Bağcılar Belediyesi'nde atletizm sporu ile uğraşıyorum. Hollanda'da Türk bayrağını dalgalandırmak çok büyük bir gururdu? diye konuştu.

Hamide Kurt'un paralimpik sporlarında ilk kez Türkiye'ye altın madalya kazandırdığını dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ise, ?Sporcularımız, başarılarını bugün itibariyle Avrupa şampiyonuyla noktaladı. İnşallah aynı sporcularımız Londra Olimpiyatları'nda bizlere başarı getirecekler.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber