Makineden bulaşık değil ?kaçak sigara' çıktı

Osmaniye polisi, 4 otomobil ve beyaz eşya taşıyan bir kamyonette çamaşır ve bulaşık makinelerinin arasına gizlenmiş 74 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, doğu ve güneydoğu illeri ile sınıra komşu olan illerden temin edilen yüklü miktardaki gümrük kaçağı sigaraların, kapalı kasa kamyonet ve özel otomobiller ile batı illerine pazarlanmak üzere Osmaniye'nin geçiş güzergahı olarak kullanılacağı bilgisi üzerine bölgede kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda son 3 günlük zaman diliminde Osmaniye genelinde yapılan çalışmalar sonucunda 4 özel otomobil ile bir mobilya ve beyaz eşya pazarlayan firmaya ait kapalı kasa kamyonetin durdurularak arandığı bilgisi verildi.

Söz konusu araçlarda yapılan kontrollerde; otomobillerin bagajında ve arka koltuk üzerinde, kapalı kasa kamyonete yüklü olan çamaşır, bulaşık makinesi ile buzdolabı ve yatakların arasına gizlenmiş vaziyette karton ve baks olarak tabir edilen koli içerisinde çok sayıda gümrük kaçağı sigara tespit edildi. Bu kapsamda da 6 kişi gözaltına alınırken, piyasa değeri yaklaşık 479 bin TL olduğu belirlenen ve değişik markalara ait toplam 74 bin gümrük kaçağı sigaraya el konuldu. Ayrıca kaçak sigaraların naklinde kullanılan otomobillere de el konulurken, kamyonetin daha önceden de yine aynı suçta kullanıldığı belirlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan ?alıkoyma kararı'na istinaden kamyonetin, Hatay'da yer alan İskenderun Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi. Gözaltına alınan şahısların yapılan GBT sorgusunda kaçakçılık suçu başta olmak üzere çeşitli birçok suçlardan suç kayıtlarının olduğu tespit edildi. 6 zanlı, ?5607 ve 4733 sayılı kanuna muhalefet' ile ?gümrük kaçağı sigara bulundurmak ve nakletmek' suçlamaları ile adliyeye sevk edildi.

Açıklamada, suç ve suçlularla mücadelenin, Osmaniye halkının huzur ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğinin altı çizildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber