Minibüsler engelli vatandaşlara uygun hale getirilecek

Adapazarı Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, 5378 Sayılı Engelliler Yasası kapsamında minibüslerin engellilere uygun hale getirilmesi konusunda 3 yıl içinde hazırlıkların tamamlanacağını kaydetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2005 yılında TBMM'de kabul edilen 5378 Sayılı Engelliler Yasası kapsamında başta dolmuş minibüsler, belediye otobüsleri ve diğer toplu taşıma araçlarının engellilere uygun hale getirilmesi için öngörülen 7 yıllık süre 2012'de Temmuz'unda dolarken; halen gerekli hazırlıklarını yapmayan toplu taşıma araçlarına 2 yıl hazırlık ve 1 yıl erteleme olmak üzere 3 yıl daha süre tanındı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Adapazarı Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali, Bektaş; minibüsçü esnafını gerekli hazırlıkları şimdiden yapmaları gerektiği konusunda uyarırken, minibüsçüler olarak araçlarını engelli vatandaşların kullanabileceği hale dönüştüreceklerini söyledi.

Yasa ile minibüslerde engelli vatandaşların kullanabileceği düzeneklerin minibüslere yerleştirilmesi gerektiğini dile getiren Bektaş, ?Esnaf arkadaşlarımız bu konuda hazırlıklarını bir an önce tamamlamalıdır. Biz birçok vesile üyelerimize bu yasanın getirdiği yükümlülükleri hatırlatıyoruz. Gerekli düzenlemeler yapılmazsa uygulanacak ceza son derece sert olabilir. Esnaflarımızın olumsuz bir durum yaşamaması için şimdiden hazırlıklarına başlayarak önlemlerini almalarını istiyoruz? dedi.

Bir çok minibüsün modernizasyon çalışması kapsamında yenilendiğini vurgulayan Bektaş, ?Hat duraklarımıza arkadaşlarımız bir araya gelerek toplu olarak son model ve konforlu minibüsleri vatandaşların hizmetine sunmaya başladılar. Bizim esnaflarımızdan isteğimiz araçlarını yenilerken mutlaka engelli rampalarının monte edilebilecek olanları tercih etmeleridir? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber