Gölbaşı okuma salonuna kavuşuyor

Eğitimi Sevenler Derneği (ESEV) tarafından Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaptırılacak Mehmet Atabaş Okuma Salonu'nun temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40 kişinin yatılı kalabileceği 5 katlı okuma salonu, modern eğitim imkanlarıyla donatılacak.

Törende konuşan ESEV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınay, Türkiye'nin yarınları olacak nesillerin iyi ve doğru bir eğitim alabilmesi için ESEV gönüllülerinin seferber olduğunu ifade etti. 2008 yılında Mamak'ta ilk okuma salonunu açtıklarını hatırlatan Altınay, esnaftan ev hanımına kadar herkesin bu okuma salonlarının sayısının artması için yoğun çaba gösterdiğini dile getirdi. İmkanı olmayan çocukların okuma salonlarında eğitim gördüğünü belirten Altınay, Mamak, Elmadağ, Bala ve Haymana'dan sonra şimdi de Gölbaşı'nda yaşayan çocukların okuma salonuna kavuşacağını ifade etti.

5 katlı olarak planlanan okuma salonunun 960 metre kare kapalı alanı bulunacağı bilgisini veren Altınay, ?Okuma salonumuzun 40 kişilik pansiyonu, 4 sınıfı, bilgisayar laboratuvarı, kütüphanesi, 50 kişilik yemek salonu, idari ve rehberlik sınıfları bulacak. Ayrıca Şafak Mahallesine hizmet verecek olan taziye salonu da yer alacak.? dedi.

Altınay, okuma salonunun arsasını tahsis eden Atabaş ailesine ve ilçe yöneticilerine teşekkür etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ESEV'in hayırlı bir işe öncülük ettiğini dile getirdi. Eğitim işini sadece ailelere bırakmamak gerektiğini söyleyen Odabaşı, ?Bize düşen gelecek nesillerimize sahip çıkmaktır. Hayırlara öncülük etmek gerekiyor. ESEV bu görevi yerine getiriyor.? diye konuştu. Teknolojinin ve bilimin gereğini yaparken milli ve manevi değerlere de sahip çıkmak gerektiğini vurgulayan Odabaşı, okuma salonunun öneminin burada ortaya çıktığını anlattı. Okuma salonları vesilesiyle Türkiye'nin geleceğine sahip çıkıldığını belirten Başkan Odabaşı, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin de iyi insan yetiştirme modelini ESEV gibi vakıfların sürdürdüğünü dile getirdi. Eğitimci Yazar Hüseyin Kara ise Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının ardından ilim ve irfan meclislerinin kalmadığını söyledi. 12 Eyül öncesinde 5 bin üniversite öğrencisinin birbirini öldürdüğünü hatırlatan Kara, milletin kendi evlatlarının birbirine düşman olduğu süreçten bugünlere gelindiğini anlattı.

Şimdi devlet ve millet bütünleşmesiyle yeniden gelecek nesilleri yetiştirecek kuruluşların hazırlandığını ifade eden Kara, ?Değerlerimizi emanet edeceğimiz nesilleri yetiştirmemiz gerekiyor. Bu konuda dertlenenler sokakta insan bırakmamak için çalışıyor.? şeklinde konuştu.

Dertli insanların imkanlarını bir araya getirdiğini ve kaliteli mekanlar kurduklarını anlatan Kara, Anadolu coğrafyasında olduğu gibi dünyanın 140 ülkesinde Türk okullarının din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin hizmet verdiğini dile getirdi.

Gölbaşı Mehmet Atabaş Okuma Salonu'nun temeli, Eğitimci Yazar Hüseyin Kara'nın yaptığı duanın ardından atıldı. Temel atma törenine çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber