'Başkan olamazsam klimaları yakarım'

Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kanunu'na en ilginç tepki Gaziantep Kamyoncular Odası Başkanı Reslan Tabur'dan geldi. TESK Başkanı Derviş Günday'ın yoğun çabalarına rağmen Meclis'te kabul edilen Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kanunu, iki dönemden fazla oda başkanlığı yapılmasına yasak getiriyor. 35 yıldır Gaziantep Kamyoncular Odası Başkanlığı yapan Reslan Tabur, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Fatma Şahin ve Mehmet Sarı'nın da katıldığı bir toplantıda, "Ben başkanlık koltuğunu kimseye bırakmam. 35 yıldır burada başkanlık yapıyorum. Odaya üç tane klima ve Mercedes marka makam arabası aldım. Bunları kimseye vermem, yakarım" diye konuştu.

Tabur, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada bu sözleri öfke ile söylediğini belirterek, "Seçim yapılıp benim karşıma bir aday çıksa ve seçimleri kazansa ben onu alnından öperim. Ama bakanlıktan birisi getirilerek oda başkanı yapılırsa bunları vermem yakarım" dedi. Tabur, "Bu yasa Derviş Günday'ın önünü kesmek için çıkartıldı. Tamam. Ama bizlerin suçu ne?" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ise, "Esnaf Kanunu'nun görüşülmesi sırasında Derviş Günday'ı hiç görmedik. Ne zaman ki kendi koltuğu tehlikeye girdi o zaman ortaya çıktı. Esnafların bu gerçeği görmesi gerekiyor" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber