Ramazan ayının ana teması 'selamlaşmak'

Nevşehir İl Müftülüğü 2012 yılının ana temasının ?selamlaşma? olacağını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda Ramazan ayında yapılacak vaaz ve irşat hizmetlerinde ?Ramazan ve selamlaşma? konusu ağırlıklı olarak ele alınacak.

Ramazan ayında yapılacak faaliyetleri anlatmak üzere organize edilen yemekli ?vaaz-irşad istişare ve değerlendirme toplantısı? merkez ilçeye bağlı Nar beldesinde bulunan bir restaurantta yapıldı. Toplantı, İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün başkanlığında müftü yardımcıları Ali Gülden, Celalettin Altunkaya, Şube Müdürü Mustafa Aktaş, Vaiz Tahsin Mutlu, Mustafa Şahin, Cezaevi Vaizi Latif Adsan ile imam hatip lisesi meslek dersleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, emekli ve vaaz formasyonu eğitimi almış din görevlilerinin katılımı ile gerçekleşti.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, vaaz ve irşat ekibi ile yaptığı değerlendirme toplantısında Nevşehir merkez, köy ve kasabalarının tamamının ekipler tarafından ziyaret edilerek, vaaz- irşat faaliyetleri yapılacağını kaydetti. Ramazan ayının, manevi dinamikleri ve toplumdaki etkilerini vatandaşa en etkin şekilde hissettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Yakup Öztürk, ?İl genelinde yapılacak hizmetleri gözden geçirdik. Nevşehir'in muhtelif yerlerinde hizmet vermesi için irşat ekibi kurduk. Bu ekip içerisinde müftü yardımcılarımız, vaizlerimiz, din görevlilerimiz, emekli din görevlilerimiz, meslek dersleri öğretmenlerimiz yüz yüze va'z ve kursu görmüş din görevlileri bulunuyor. Oluşturulan irşat ekibi Ramazan ayı boyunca da camilerde vaaz ve irşat hizmetinde bulunmaya devam edecektir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber