Kütahya'dan kısa kısa

Kütahya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca geçen yıl hazırlanan 12 hayvancılık projesi kapsamında toplam 192 koyun, 16 koç, 37 bin 500 kilo koyun yemi, 60 gebe düve ve 84 bin kilo sığır süt yemi dağıtıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, il merkezinde yaşayan meslek sahibi vatandaşlara üretime yönelik bireysel iş kurma projeleri, belde ve köylerde yaşayan vatandaşlara da grup bazlı hayvancılık projeleri uygulandığı bildirildi.

Proje uygulamalarında verilen desteklerin geri ödemeli olduğu, ilk iki yılı ödemesiz, 6 yılda 6 eşit taksitte ödenecek şekilde herhangi bir faiz uygulaması yapılmadan tahsil edildiği duyurulan açıklamada, şöyle denildi:

"Geçen yıl hazırlanan 630 bin 590,40 lira maliyetli 12 hayvancılık projesi kapsamında merkeze bağlı Çayca, Doğalar köyleri ile Kızılcaören beldesinde ikamet eden 16 kişiye 12'şer koyun ve birer koç olmak üzere toplam 192 koyun ve 16 koç ile 37 bin 500 kilo koyun yemi, Fındık, Doğluşah, Ahmetoluğu, Kuyusinir, Aloğlu, Karacaören, Kıranşeyh, Pullar, Tepeköy, Demirözü köyleri ve Göveççi Mahallesi'nde ikamet eden 30 kişiye de ikişer baş olmak üzere toplam 60 gebe düve ve 84 kilo sığır süt yemi teslimi, vakıf ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri gözetiminde yapılmıştır."

-"Yaz Spor Okulları" açıldı

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce hazırlanan Yaz Spor Okulları, Valilik önünde düzenlenen törenle faaliyete başladı.

Vali Kenan Çiftçi, törende, gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için en az bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini söyledi.

Herkesin kendisine göre yapabileceği en az bir spor dalı bulunduğuna işaret eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Sporu seven, spora hayranlık duyan öğrenci sayısı ve lisanslı öğrenci sayısı Kütahya'da her geçen gün artıyor. Geçen yıl lisanslı sporcu sayımız ilk etapta 9 bindi. Geçen ocak ayında 20 binlere çıktı ve şu anda 40 bin civarında. Yani Kütahya'da yaşayanların yüzde 10'u spor yapıyor, sporla uğraşıyor. Kütahya sporu seviyor ve bunun ödülünü de alıyor."

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sadık Ölçen de Türkiye'de 62 spor branşının federasyonunun bulunduğunu, Kütahya'da bu 62 branştan 35'inde faaliyetler gerçekleştirildiğini anlattı.

Yaz Spor Okulları ile çocukların spor yapmasına imkan sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Ölçen, "Bu yıl başlangıçta okullara 2 bin 100 öğrenci kayıt yaptırdı. Bunun 4 bine çıkabileceğini düşünüyorum" dedi.

Voleybol, badminton, basketbol ve masa tenisi branşlarında sporcuların gösterileriyle sona eren törene, Kütahya Vali Yardımcıları Mustafa Haluk Saygı ve Bilal Ölmez, Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber