DSP'li Çakmak: Manavgat Irmağı'nda boğulmaların son bulmasını istiyoruz

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, yaz aylarında serinlemek amacıyla Manavgat Irmağı'nda, çoğu zaman ölümle biten yüzmelerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çakmak, 4 yıl içinde Manavgat Irmağı'nda 39 kişinin boğulduğunu, bunun yüzde 40'ının, boğulan arkadaşını kurtarmak için ırmağa atlayan kişilerden oluştuğunu kaydetti.

Boğulan 39 kişinin 9'nun Alman, İngiliz, Norveç, Hollanda, Rus, Moldova ve Belçikalı olduğunu belirten Çakmak, her ölümün olduğu Manavgat Irmağı'nda can kurtaran olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu söyledi. Irmakta boğulmaların önüne geçmek için DSP olarak Manavgat Irmağı'nda Can Güvenliği Projesi'ni hazırladıklarını belirten Çakmak, projenyi, hayata geçirilmesi için ilgili kurumlara vereceklerini kaydetti.

Çakmak, "Yaz gelince Manavgat Irmağı'nda boğulmaya bağlı ölümler artıyor. En son 8 yaşındaki bir çocuğumuz boğularak hayatını kaybetti. Maalesef bölgemizde sadece Manavgat Irmağı'nda değil 50 milyon liralık konaklama tesislerinde can kurtaran bulunmuyor. 4 yılda 39 can ilçemizde boğuldu. Yetkililerden, ırmaktan yüzülmesine izin verilmemesini istiyoruz. Ölümlerin yüzde 95'i, yüzme bilmeyerek boğulmaya bağlı. Bir canın bedelini hiç bir dünya varlığı ödeyemez. Irmakta bir can kurtaranın istihdam edilmesi şart." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber